default-image

Η γενέτειρα του, το Ρέθυμνο, τίμησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ -photos

Κρήτη
Η γενέτειρα του, το Ρέθυμνο, τίμησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ -photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα συγκινημένος αποδέχθηκε την τιμή στο πρόσωπό του από τους συντοπίτες του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, με καταγωγή από το Γεράνι Ρεθύμνου.

Οι θεσμικοί και αναπτυξιακοί φορείς εξήραν το ήθος και τον αγώνα του από μικρή ηλικία, μέχρι που έφτασε να καταστήσει περήφανη όλη την Κρήτη και την Ελλάδα να «κοιμάται ήσυχη» χάρις την επί μονίμου βάσεως επαγρύπνησή του σε καιρούς απαιτητικούς και χαλεπούς για τη χώρα.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε τις τιμές σε μια τελετή γεμάτη νοσταλγία και θαλπωρή με αναμνήσεις από εποχές δύσκολες που όμως έφεραν ένα χωριό να υπερηφανεύεται ότι από εκεί ξεκίνησαν δύο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Την εκδήλωση φιλοξένησε το νέο σχολείο της περιοχής, υπενθυμίζοντας ότι κάποτε πέρασε από αυτό αλλά χωρίς τις σημερινές ανέσεις ο Ευάγγελος Αποστολάκης, αριστεύσας και γινόμενος και ο ίδιος δάσκαλος στη ζωή.

Και μπορεί σήμερα πια να φέρει ευάριθμα παράσημα κοντά στην καρδιά του ο Ευάγγελος Αποστολάκης, όμως μέσα στην καρδιά του είναι πάντα και για πάντα το Γεράνι Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News