default-image

"Ανάσα" η διαγραφή χρεών για 100.000 αδρανείς επιχειρήσεις

Οικονομία
"Ανάσα" η διαγραφή χρεών για 100.000 αδρανείς επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγαίνουν από την ομηρία 100.000 αδρανείς επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα μπορούν πλέον να κλείσουν οριστικά τα βιβλία τους, δηλώνοντας τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους, γλιτώνοντας έτσι λογιστικά κόστη, πρόστιμα και τέλη προς το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Για ρύθμιση ανάσα κάνουν λόγο οι επαγγελματίες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτούνται και άλλα βήματα από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Λόγω της γενικότερης κρίσης, εκατοντάδες αδρανείς επιχειρήσεις και στο Ηράκλειο δεν είχαν υποβάλλει αίτηση διακοπής στην εφορία ενώ την ίδια ώρα αυξάνονταν οι εκκρεμείς οφειλές τους προς επιμελητήρια, ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο.

Με την επίμαχη ρύθμιση, μπορούν πλέον να κλείσουν οριστικά τα βιβλία τους χωρίς εκκρεμείς οφειλές, ωστόσο δεν γλιτώνουν όσοι είχαν χρηματικές υποχρεώσεις πριν το «άτυπο» κλείσιμο της επιχείρησης τους.

Επαγγελματίες ωστόσο ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να αναδιπλώσει τη στάση του σε ορισμένες διατάξεις οι οποίες αφορούν τον χρόνο εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News