default-image

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Φουστανάκης στην ξιφασκία

Σπορ
Κυπελλούχος Ελλάδας ο Φουστανάκης στην ξιφασκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε ο Μεσσαρίτης ξιφομάχος Στέλιος Φουστανάκης, ο οποίος έβγαλε νοκ άουτ όλους τους αντιπάλους του στην κατηγορία ως 20 ετών τους αγώνες που φιλοξενήθηκαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Ο 18χρονος Πομπιανός αφού έκανε 5 νίκες στις poul ξεκίνησε ένα νικηφόρο σερί επιτυχημένων νόκ άουτ μέχρι που έφτασε στο μεγάλο τελικό όπου και επιβλήθηκε του Μαρκοπούλου (ΟΣΑ) με 15-13 σε ένα συναρπαστικό αγώνα που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.

Η νίκη αυτή πιστοποίησε την ανοδική πορεία που έχει ο αθλητής της Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ και τον κράτησε στις κορυφαίες θέσεις της πανελλήνιας κατάταξης.

Αναλυτικά, οι  τρεις πρώτοι στην κατηγορία έως 20 ετών: 1ος :Φουστανάκης  Στέλιος (Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ), 2ος Μαρκόπουλος  Ιωάννης (ΟΣΑ) 3οι Φιλιππούσης  Ιωάννης (ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ) και Κρητικός  Δημήτρης (ΟΣΑ).

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο συναθλητής του Φουστανάκη, Τσακιράκης Θοδωρής, ο οποίος κατάφερε πολύ εύκολα να μπει στους 16 καλύτερους, αλλά ο Τσώκας Αστέριος του στέρησε την είσοδο στην 8αδα και κατέλαβε τελικά την 10η θέση ανάμεσα σε 50 αθλητές.

Στις γυναίκες την Α Λ ΜΕΣΣΑΡΑΣ εκπροσώπησε ηΤσακιράκη Άννα, η οποία αφού έκανε 3 νίκες σε 5 αγώνες πέρασε στα νόκ άουτ όπου αποκλείστηκε από την Πλύτα (ΚΑΡΔΙΑΝΗ) και κατέλαβε την 33η θέση ανάμεσα σε 55 αθλήτριες. Η παρουσία της θεωρείται ικανοποιητική με δεδομένο ότι συναγωνίστηκε μεγαλύτερης ηλικίας αθλήτριες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News