default-image

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για το παιδικό χωριό SOS

Κρήτη
Στην τελική ευθεία οι εργασίες για το παιδικό χωριό SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Ιούνιο του 2017 όπως εκτιμάται θα ανοίξει τις πύλες του το πρώτο παιδικό χωριό SOS στην Κρήτη. Οι εργασίες στο παιδικό χωριό SOS στη περιοχή της Φοινικιάς βρίσκονται στην τελική ευθεία ώστε το ερχόμενο Καλοκαίρι να απλώσει μια μεγάλη αγκαλιά σε 30 παιδιά τα οποία έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας.

Αρμόδιοι λένε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και για την οικονομική στήριξη που υπήρξε από πολίτες και επιχειρηματίες μέσω δωρεών ώστε το οραματικό αυτό έργο να πάρει πλέον σάρκα και οστά.

Οκτώβριος του 2015

Γιορτινό το κλίμα στην τελετή θεμελίωσης του νέου παιδικού χωριού SOS, στην περιοχή της Φοινικιάς.

Η θεμελίωση του σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του παιδικού χωριού σε μια έκταση 3 στρεμμάτων με στόχο την κάλυψη αναγκών των παιδιών που έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας…

Νοέμβριος του 2016

Το οραματικό έργο για τη δημιουργία του πρώτου παιδικού χωριού παίρνει SOS σάρκα και οστά.

Τον Ιούνιο του 2017 ανοίγει τις πύλες του για τα πρώτα 30 παιδιά απ΄ όλη την Κρήτη, όπως δηλώνει ο Διευθυντής των Παιδικών χωριών SOS στην Κρήτη Πέτρος Παπαδάκης.

Το παιδικό χωριό SOS δημιουργείται σε έκταση που δώρισε στην περιοχή της Φοινικιάς η Μαρία Φούμη, έργο που αγκαλιάστηκε και από άλλους φορείς καθώς και από δωρεές.

Πρόκειται το 4ο κατά σειρά, παιδικό χωριό SOS που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες παιδιών, που έχουν στερηθεί της φροντίδας της φυσικής τους οικογένειας ενώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που ήδη λειτουργούν σε Βάρη, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση νέων συνεργατών ειδικότερα στο ρόλο της μητέρας SOS, η οποία αναλαμβάνει το μεγάλωμα των παιδιών, προσφέροντας με τη ζεστή παρουσία της, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τους τις ανάγκες.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα παιδικά χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, σταθερή βάση.

Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News