Ειδήσεις

Στις παραλίες οι Κρητικοί, εν μέσω Νοεμβρίου

Μπορεί να είναι μέσα Νοεμβρίου, όμως οι Κρητικοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον καλό καιρό και τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Μπορεί να είναι μέσα Νοεμβρίου, όμως οι Κρητικοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον καλό καιρό και τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, βέβαια όχι για πολύ ακόμη, καθώς από την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές.

Το πρωί του Σαββάτου, σε παραλία της Αμμουδάρας δεκάδες λουόμενοι απολαμβάνουν το γαλάζιο, τον ήλιο, την καλή παρέα αλλά και τις βουτιές … Δεν πρόκειται για τουρίστες αλλά για δημότες της ευρύτερης περιοχής.

Στη πλειοψηφία τους πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα, τα οποία γυμνάζονται πρώτα στην παραλία και μετέπειτα στη θάλασσα.

Είναι θέμα υγείας, όπως μας εξηγούν, ενώ αναφέρονται και στα οφέλη από την απόδραση τους στη παραλία όπως είναι η καλύτερη ψυχολογία, η ηρεμία, η γαλήνη, και η απόδραση από τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι περισσότεροι είναι και χειμερινοί κολυμβητές, με τους ίδιους να προτρέπουν και τους υπόλοιπους πολίτες να τους ακολουθήσουν.

Την ώρα, βέβαια, που οι Κρητικοί απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, η υπόλοιπη Ελλάδα μαστίζεται από κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τη Θεσσαλία το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για το Σάββατο, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, σταδιακά θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η Θράκη, και τα νησιά στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Ενώ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ισχυρή κακοκαιρία θα υπάρξει στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Όμως η καλοκαιρία στο νησί μας δε θα συνεχιστεί για πολύ, καθώς σύμφωνα με το meteo.gr, την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια