default-image

Μαραθώνιος στις ΜΕΘ για διασωλημένο αγρότη και οι προσλήψεις

Κρήτη
Μαραθώνιος στις ΜΕΘ για διασωλημένο αγρότη και οι προσλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόγευμα Τετάρτης (09/11) και ένας 50χρονος αγρότης που έχει τραυματιστεί σοβαρά στην διάρκεια αγροτικών εργασιών στο Λασίθι γίνεται μπαλάκι στα χέρια της δημόσιας υγείας που νοσεί, καθώς αν και μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ για να εισαχθεί στη Μ.Ε.Θ αυτό τελικά δεν συμβαίνει λόγω λουκέτου στις κλίνες, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού .

Αποτέλεσμα ήταν  να μεταφερθεί τελικά στα Χανιά όπου υπάρχει κενό κρεβάτι στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται μέχρι και αυτήν την ώρα ,διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση.

Λίγες ώρες αργότερα την Πέμπτη(10/11) το πρωί το υπουργείο Υγείας προχωρά στην προκήρυξη νέων θέσεων ειδικευμένων γιατρών για εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της  της Κρήτης

Μάλιστα από τις 98 προς κάλυψη θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο , οι 8 αφορούν στην Κρήτη (4 ΠΑΓΝΗ, 2 Βενιζέλειο, 1 Νοσοκομείο Χανίων και 1 Νοσοκομείο Ρεθύμνου).

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Και όλα αυτά την ώρα που ο 50χρονος αγρότης που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ έπεσε δυστυχώς θύμα της ασφυξίας που παρατηρούνται στις εντατικές εκεί όπου παίζονται κορώνα γράμματα οι ζωές των ασθενών.

"Αυτό που θα αλλάξει πραγματικά την κατάσταση είναι οι προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη και γιατροί να έρθουν αν δεν υπάρχουν νοσηλευτές δεν βλέπω αλλαγή και αν και υπάρχουν κρεβάτια θα παραμένουν κλειστά . Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια αλλά ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει. Και καλά να έρθουν οι γιατροί αλλά απορώ, πώς θα δουλέψουν οι γιατροί χωρίς του  νοσηλευτές στα κρεβάτια…."υποστηρίζει κατηγορηματικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο κ. Χονδροζουμάκης.  

"Καλή η προκήρυξη αλλά το θέμα είναι πότε θα υλοποιηθεί .Αφού τονίζεται ότι η επιλογή των γιατρών θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου σας διαβεβαιώνω ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν πιστεύω να έχουν έρθει .. Αυτή τη στιγμή πάσχουμε  από νοσηλευτικό προσωπικό. Όχι πως δεν χρειάζονται γιατροί αλλά αν δεν έρθουν νοσηλευτές και πάλι δεν θα ανοίξουν δίχως την ενίσχυση από νοσηλευτικό προσωπικό."

Στο βενιζέλειο να σημειωθεί ότι από τα 11 κρεβάτια στη ΜΕΘ λειτουργούν τα 9 ενώ στο ΠΑΓΝΗ από τα 13 είναι ανοιχτά τα 10 με τον κ.Χονδροζουμάκη να τονίζει: "Μην σας πάω στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Εκεί χρειάζονται 4 άτομα για ένα κρεβάτι. Εμείς εδώ θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν είχαμε 3 άτομα, έναν γιατρό και δύο νοσηλευτές."

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση :

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2016, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει και προφορική συνέντευξη.

Υποψήφιοι για κατάληψη θέσης προς εξειδίκευση μπορούν να είναι γιατροί των ειδικοτήτων:

α) Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας και Νεφρολογίας για τις θέσεις των ΜΕΘ.

β) Παιδιατρικής και Χειρουργικής Παίδων για τις θέσεις των ΜΕΘ Παίδων, καθώς και Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και Αναισθησιολογίας, εφόσον οι υποψήφιοι έχουν εργαστεί μετά τη λήψη της ειδικότητας για χρονικό διάστημα 18 μηνών σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο και

γ) Παιδιατρικής για τις Μονάδες Εντατικής Νεογνών.

Η αίτηση-δήλωση με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλεται στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του υπουργείου Υγείας ως τις 5 Δεκεμβρίου. Για τις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικά ή με κούριερ, η ημερομηνία υποβολής προκύπτει είτε από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου, είτε από το αποδεικτικό παράδοσης στην εταιρεία ταχυμεταφοράς.

Η επιλογή των γιατρών θα γίνει μετά από προφορική συνέντευξη, η οποία για τις θέσεις της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης θα λάβει χώρα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 9 το πρωί, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας (αίθουσα τελετών-ισόγειο).

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News