Ειδήσεις

Το Δίκτιο Υπεραιονόβιων Ελαιοδένδρων είναι γεγονός

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ιεράπετρας, η προγραμματισμένη από τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Επτάστικτο» σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δημοτικών τοπικών κοινοτήτων, των πολιτιστικών φορέων και αρκετών ιδιοκτητών υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων. Θέμα της σύσκεψης ήταν η "Δημιουργία δικτύου υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων".

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ παραβρέθηκε και σύσσωμο το νυκτερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, από το οποίο κάποιοι μαθητές δήλωσαν ότι διαθέτουν τέτοιου είδους ελαιόδεντρα και θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο δίκτυο.

Παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Δασκαλάκης και Γιάννης Γουλιδάκης, οι οποίοι δήλωσαν την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της περιφέρειας στο εν λόγω πρόγραμμα. Πρότειναν να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης με αρμόδιους παράγοντες, ώστε να ενημερωθούν καλύτερα τα όργανα της περιφέρειας για το εν λόγω πρόγραμμα.

Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης ως πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας, έθεσε στη διάθεση του κοινωνικού συνεταιρισμού «Επτάστικτος», το υπερσύγχρονο εργαστήριο της Ένωσης, για δωρεάν αναλύσεις όπου χρειαστούν. Επίσης να δοθεί στο ελαιόλαδο που θα παραχθεί από τις αρχαίες ελιές το Σήμα Ποιότητας της Περιφέρειας δωρεάν. Παραβρέθηκε επίσης η κ. Ελένη Βλάσση, εκπροσωπώντας το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Από τον «Επτάστικτο» παρουσίασαν την ιδέα και τις προτάσεις για τη λειτουργία του δικτύου ο Παύλος Δασκαλάκης, γραμματέας του συνεταιρισμού, ενώ το αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ισπανία και την συλλεκτική συσκευασία του μισού λίτρου που θα παραχθεί από τον συνεταιρισμό και θα περιέχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιώργος Τομαδάκης.

Δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αρκετοί φορείς και ιδιοκτήτες ελαιοδέντρων και ξεκινά έτσι η περίοδος προ- παραγγελιών των συλλεκτικών συσκευασιών που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2017.

Οι συσκευασίες θα είναι αριθμημένες και θα παραχθούν σε μικρό αριθμό.

Σχόλια