default-image

Ο Γκαγκάτσης... προάγγελος συναινέσεων στην ΕΠΟ;

Ποδόσφαιρο
Ο Γκαγκάτσης... προάγγελος συναινέσεων στην ΕΠΟ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ να καλέσει τους «πραγματικούς ιδιοκτήτες των 4 μεγάλων ΠΑΕ», προκειμένου να δοθεί διέξοδος για την ισορροπία του πρωταθλήματος, σχολιάσθηκε ιδιαίτερα στους κόλπους του ποδοσφαίρου, καθώς υιοθετεί την αταλάντευτη πρόταση του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου.

Ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχθηκε μάλιστα, ο κρητικός παράγοντας περιελάμβανε το περιεχόμενο του τίτλου του θέματος: «Η ΕΠΣΗ, προηγείται της FIFA, πρόεδρε»!

Η αξιολόγηση άλλωστε της πρότασης της ΕΠΣΗ, από τα επιτελεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ως μέτρο που μπορεί να ακουμπήσει στον πυρήνα του προβλήματος, αιτιολογεί και την συναινετική επιμονή της ΕΠΣΗ από το καλοκαίρι. Διαβάζοντας μάλιστα στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης, κάποιοι σχολίασαν: «Πρόταση Τζώρτζογλου και… δια την αντιγραφήν, Κωστάκης Κουτσοκούμνης»! Τι θέλει να επιτύχει όμως με αυτό η FIFA, πέραν από το να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους, του μεγαλοπαράγοντες; Ασφαλώς στοχεύει στο ίδιο που στόχευε η ΕΠΣΗ: Συναίνεση!

Το είδαμε να προηγείται, ως προάγγελος στο πρόσωπο του Βασίλη Γκαγκάτση να αναλαμβάνει γενικός διευθυντής στη Σούπερ Λίγκα, με τον πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ (τις ικανότητες του οποίου δεν αμφισβητούν ούτε οι εχθροί του), να λαμβάνει τις ψήφους και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Οι έμπειροι παρατηρητές, μπορούν αμέσως να καταλάβουν ότι η πράξη αυτή, αποτέλεσε προϊόν «ζυμώσεων», με υψηλή διαχείριση. Έχοντας ως δεδομένη αυτή την υπέρβαση για μερικές από αυτές τις ΠΑΕ, που έχουν ήδη δεχθεί κριτική και σχολιασμούς από το εσωτερικό της, μοιάζει λογικό να επιχειρηθεί το επόμενο βήμα που θα περιλαμβάνει τη συνεναιτική λύση που επεχείρησε τόσο δραστήρια τους περασμένους μήνες ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Το τι θα βγει θα το δείξει… η αυτοψία, αλλά από την άλλη οι μεγάλες ΠΑΕ, θα έχουν να σκεφτούν πολύ, ότι όσο περνάει ο χρόνος, ο κλοιός στενεύει και τα «καϋμπολίκια» δεν τους παίρνουν.

Εφόσον προκριθεί ένα τέτοιο φάσμα εξελίξεων με συναίνεση στην ΕΠΟ -όπως με τον Γκαγκάτση στη Σούπερ Λίγκα- τότε οι εκλογές στην Ομοσπονδία, θα γίνουν πιο σύντομα από το αναμενόμενο!

Υπάρχουν κι αυτά:

Έκαναν, έδειξαν, φέρανε Επιτροπείες, έκαψαν σπίτια και τελικά αποφάνθηκαν ότι μια λύση μπορεί να είναι η εφικτή, αυτή για την οποία επέμενε από το καλοκαίρι, σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, να καθήσουν οι «τέσσερις μεγάλοι» στο ίδιο τραπέζι!

Από χθες είδαμε έναν άλλο Κουτσοκούμνη να εκφράζεται με πιο γεμάτη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν, δίνοντας ουσιαστικά μέσω της ΠΔΕ της ΕΠΟ την παραπάνω εντολή, την οποία, πάντα ένας εκ των "τεσσάρων" απέρριπτε όταν το επιχειρούσε στην κεντρική σκηνή, ο Ηρακλειώτης παράγοντας. Την τελευταία και καθοριστική την είχε αρνηθεί ο κ. Μελισσανίδης.

Ο Κωστάκης μάλιστα αυτή τη φορά δεν άφησε καρφίτσα να πέσει κάτω, μιλώντας για «πραγματικούς ιδιοκτήτες ΠΑΕ», υπαινισσόμενος προφανώς τον έναν εκ των τεσσάρων «μεγάλων», ώστε να προσδιορίζονται τα ονόματα: Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Σαββίδης.

Αυτό και κάποια άλλα, έδειξαν την επιλογή της ακριβολογίας του. Όπως επίσης, όλα τα παράξενα που είδε να συμβαίνουν γύρο από τους «τοποτηρητές» της νέας λίστας της ΚΕΔ, στην οποία επιχείρησαν να επιβάλλουν δικές τους «αφεντιές», με άλφα ή... βήτα τρόπο και κόντρα στους κανονισμούς…

Άγρια η κατάσταση στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο, με μικρούς ανθρώπους και τρανταχτά συμφέροντα. Φτάσανε στο σημείο να βγάζουν, όλοι, μικροί και μεγάλοι, με την σφραγίδα των φορέων τους ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για το περιστατικό Μπίκα και όπως αποκαλύφθηκε, κανείς δεν νοιάστηκε για το δράμα του ανθρώπου που κάλεσαν να τους διασώσει.

Είναι τραγικό! Ουδείς από τους φορείς που λέγονται ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, FIFA, UEFA και ΠΑΕ, δεν νοιάστηκε για τον Μπίκα! Ο μόνος που τον πήρε στο τηλέφωνο ήταν ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης!

Το άλλο κακό είναι ότι απουσιάζει ως τώρα το μυαλό που θα μπορεί να βλέπει πέρα από το δέντρο. Με τόση κομματοκρατία στην ΠΔΕ, που να δουν τι προβλήματα βγάζει η διακοπή στις άλλες εθνικές κατηγορίες, που στο φινάλε, δεν διαθέτουν τα βουβάλια που τσαλαπατούν τα βατράχια. Αυτούς γιατί τους διέκοψαν;

Τί να κάνει ο ΟΦΗ δηλαδή που έχει κλείσει το ταξίδι του για το εμβόλιμο παιγνίδι την Τετάρτη στα Τρίκαλα; Να μυρίσει τα νύχια του; Να ξεκλείσει; Κι αν το κάνει και η αγωνιστική διεξαχθεί, πως θα πάει; Με τα γαϊδουράκια;

Αλλά ποιος να το σκεφτεί; Ο Δρόσος ή ο Μεϊντάνης; Κι έχεις από πάνω τον Ιούλιο, να αναλώνει την ώρα στο Facebook, να «καρφώνει» την Σούπερ Λίγκα για τον Γκαγκάτση. Μαύρο - Άσπρο! Γιατί για κείνον μόνο ο Ιάκωβος είναι ο κατάλληλος… Να μαζευτούν όλοι οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και να κάνουν τα χίλια προβλήματα, χίλια εκατό ένδεκα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News