default-image

Ν.Δ.: Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, για αξιόλογα στελέχη

Ελλάδα
Ν.Δ.: Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, για αξιόλογα στελέχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό της αποφάσισε να επιμορφώσει η Νέα Δημοκρατία, από τη νεοσυσταθείσα Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες ενός σύγχρονου μέλους ενός κόμματος του 21ου αιώνα.  

Το στοίχημα είναι εάν θα καταφέρει η Ν.Δ. να αναδείξει αξιόλογα στελέχη και εάν θα λειτουργήσει επιτυχώς η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών που ξεκινά την λειτουργία της από την επόμενη εβδομάδα.

Επισήμως από τη Ν.Δ. μεταδίδουν ότι η Ακαδημία φιλοδοξεί να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό - στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, πολιτικό προσωπικό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.  

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα 12 έως 13 και 19 έως 20 Νοέμβριου, ενώ θα ακολουθήσουν επόμενοι κύκλοι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και σε άλλες πρωτεύουσες Περιφερειών.

Οι στόχοι της Ακαδημίας

«Μέσα από την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών η ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος στο κεντρικό και σε επιμέρους περιβάλλοντα (επιστημονικό, επαγγελματικό, παραγωγικό, συνδικαλιστικό κ.λπ.), αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικού δυναμικού το οποίο θα συνεπικουρεί αποτελεσματικά και πειστικά για την διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού στίγματος και του προγραμματικού λόγου της παράταξης» τονίζουν κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ποιοί έχουν αναλάβει το πρότζεκτ

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών  θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του Γραμματέα  Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Γιάννη Οικονόμου και των συνεργατών του.

Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

Οι ενότητες που θα διεξαχθούν θα είναι αρχικά στους εξής άξονες: α) Οικονομία, Εθνικά Θέματα και Ιδεολογική Φυσιογνωμία, β) Ηγεσία, γ) Στρατηγική, ενώ θα ακολουθήσουν και πιο εξειδικευμένα αντικείμενα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News