default-image

Επιτέλους πράσινο φως για τον φονικό ΒΟΑK

Κρήτη
Επιτέλους πράσινο φως για τον φονικό ΒΟΑK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) πήρε την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης από τη Διυπουργική Επιτροπή για τον «Συντονισμό της Κυβερνητικής Πολιτικής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις», η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη. Στο υπουργείο υποστηρίζουν πως θα είναι έτοιμοι για την έναρξη του διαγωνισμού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχθές, τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής ενέκριναν τη σχετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία θέτει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που αποτελεί πάνδημο αίτημα για την Κρήτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) αποτελεί αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο υποδομής στην περιοχή της Κρήτης και εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών επενδύσεων.

Στο υπουργείο υποστηρίζουν πως "οι εξαγγελίες χρόνων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που βασίζονταν σε έωλους σχεδιασμούς του Β.Ο.Α.Κ, ποτέ δεν είχαν προχωρήσει τη διαδικασία υλοποίησης του έργου, το οποίο σήμερα αναμένεται να προχωρήσει, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον λαό της Κρήτης, μέσω μίας υψηλών προδιαγραφών διαγωνιστικής διαδικασίας με εγγυήσεις διαφάνειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος".

Όσον αφορά στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης του έργου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε χαρακτηριστικά: «Το έργο θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της ΕτΕΠ και ταυτόχρονη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Τράπεζας βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ταυτόχρονα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προωθούν ταχύτατα τη στρατηγική μελέτη. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας», κατέληξε ο υπουργός.

euro2day

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News