default-image

Ακυρώνει και αλλάζει το πρόγραμμα ο Μπαράκ Ομπάμα

Ελλάδα
Ακυρώνει και αλλάζει το πρόγραμμα ο Μπαράκ Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aκυρώνει την ομιλία στην Πνύκα ο Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκαϊ. Μάλιστα τροποποείται και το πρόγραμμά επίσκεψης στη χώρα μας.

Με φόντο τις αντιδράσεις για την άφιξή του στην Ελλάδα και το "χτύπημα" στη Γαλλική πρεσβεία ενισχύονται και τα μέτρα ασφαλείας.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την Τρίτη 15 Νοεμβρίου απευθύνουν αριστερά κόμματα και κινήσεις με κοινή ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».

Υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι "η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Καθήκον μας, σημειώνουν, είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα".

Αντιδράσεις και στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση προγραματίζεται και στο Ηράκλειο καθώς το ΕΚΗ χαρακτηρίζει πρόκληση την επίσκεψη Ομπάμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News