Ειδήσεις

Το Ηράκλειο τίμησε τον προστάτη του Άγ. Μηνά (pics-video)

To Ηράκλειο φόρεσε τα γιορτινά του και πανηγυρίζει με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα τον πολιούχο και προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά.

To Ηράκλειο φόρεσε τα γιορτινά του και πανηγυρίζει με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα τον πολιούχο και προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά.

Συνοδική Θεία Λειτουργίαπροεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας. Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε σύσσωμη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλαδή οι Μητροπολίτες: Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ: Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΓΙΑΣΜΑ

Τη γιορτή τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες: Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και οι Φιλαδελφείας κ. Μελίτων ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Θρόνου και ο Χριστοπούλεως κ. Μακάριος. Επίσης, στη γενέτειρα του, την Κρήτη, βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος τηρείται απαρέγκλιτα η παράδοση 60 χρόνων που καθιερώθηκε από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο Ψαλιδάκη σε αγαστή συνεργασία με τον τότε Πρωτοπρεσβύτερο του Αγίου Τίτου πατήρ Νικόλαο. Ανήμερα της εορτής λειτουργούν στον ιστορικό ναό του Αγίου Μηνά, αυτόν που έχει καθιερωθεί να λέγεται και «μικρός», οι ιερείς του Αγίου Τίτου.

Μετά τη Συνοδική Θεία Λειτουργία και πριν τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του ναού τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου καθώς και επιμνημόσυνη δέηση. Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Τιμόθεος Παπουτσάκης εξεδήμησε εις Κύριον στις 26 Ιουλίου 2016. Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή μετά την αποκάλυψη.

Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τίμησε με την παρουσία της τη μεγάλη γιορτή του Ηρακλείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια