default-image

Κρήτη: 59χρονη "θυμήθηκε" το βιασμό της από μικρότερούς της

Κρήτη
Κρήτη: 59χρονη "θυμήθηκε" το βιασμό της από μικρότερούς της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση του βιασμού μιας 59χρονης - σήμερα - ντόπιας, η οποία πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δύο νεότερους άνδρες της, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ξύλο!

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το 2006 σε περιοχή του Ηρακλείου και είχε ως αποτέλεσμα η 59χρονη να υποστεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με τους δύο άνδρες - ελληνικής εθνικότητας-, οι οποίοι φέρονται να ήταν τοξικομανείς.

Μετά το συμβάν, η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο. Προσβλήθηκε από τέτανο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς κινδύνευσε η ζωή της. Τα προβλήματα για την 59χρονη παρέμειναν, πάντως, και στη συνέχεια, καθώς για αρκετούς μήνες αντιμετώπισε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους και τους δύο άνδρες για την πράξη του βιασμού. Τους αναγνώρισε, ωστόσο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη τους και τελικά τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή.

Αμφότεροι άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ωστόσο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο ένας εκ των δύο απουσίαζε. Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο που ήταν παρών ποινή φυλάκισης τριών ετών, ενώ για τον απόντα η έφεση που είχε ασκήσει απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ο τελευταίος προχώρησε σε αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, η οποία έγινε δεκτή και η υπόθεση έφτασε ξανά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Τελικά, την Τετάρτη (9/11) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης δίκασε και καταδίκασε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, μειώνοντας -και σ' αυτόν- την ποινή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου στα τρία έτη.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News