default-image

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, μετά από έξι συνεδριάσεις.

O κ. Κουτρομάνος γεννήθηκε το 1948 το Νεοχώρι Καρδίτσας το οποίο απέχει 37 χιλιόμετρα από την πόλη και βρίσκεται σε υψόμετρο 900-1050 μέτρων, με θέα προς τη λίμνη Πλαστήρα.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό των ΤΕΙ Παρασκευή Κουτρομάνου και έχει δύο κόρες.

Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο το έτος 1966 και στη συνέχεια εισήχθη στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1971.

Έπειτα, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και αμέσως μετά έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο μεσοδιάστημα έγινε κάτοχος δυο ξένων γλωσσών, της Αγγλικής και Γερμανικής.

Στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών προήχθη στις 21 Δεκεμβρίου του 1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30 Ιανουαρίου του 1993 και στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5 Αυγούστου του 2004.

Στον Άρειο Πάγο εισήλθε στις 26 Αυγούστου του 2006 με το βαθμό του αρεοπαγίτη, όπου και παρέμεινε επί πέντε έτη στο βαθμό αυτό ενώ στις 13 Ιουλίου του 2011 προήχθη στο βαθμό του αντιπρόεδρου Αρείου Πάγου όπου υπηρέτησε επί τρία έτη.

Τον Αύγουστο του 2014, με ομόφωνη πρόταση του υπουργικού συμβουλίου και κατόπιν πρότασης του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ανέλαβε το τιμόνι του Αρείου Πάγου και ένα χρόνο μετά παρέδωσε την σκυτάλη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην σημερινή πρόεδρο Βασιλική Θάνου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News