default-image

Εφτασε στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ-Συνάντηση με Ομπάμα (Video)

Κόσμος
Εφτασε στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ-Συνάντηση με Ομπάμα (Video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ έφθασε στην πρωτεύουσα της χώρας και έγινε δεκτός στις 18:00 ώρα Ελλάδας από τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό, στο πλαίσιο της μετάβασης της εξουσίας που θα λάβει χώρα τους επόμενους δυόμισι μήνες. Ο Τραμπ θα ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

Σε μια ιστορική συνάντηση στο Λευκό Οίκο οι Ντοναλντ Τραμπ και Μπάρακ Ομπάμα έκαναν τις πρώτες δηλώσεις και την πρώτη χειραψία.  

Ο Μπάρακ Ομπάμα υποστήριξε ότι εάν ο Τραμπ επιτύχει, θα έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα. Από την άλλη ο νέος πλανητάρχης υποστήριξε ότι ανυπομονεί να εργαστεί με τον Ομπάμα για τον οποίο ξεκαθάρισε ότι τρέφει σεβασμό.

Ωστόσο, το κλίμα ήταν «παγωμένο» μεταξύ του νέου και του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ. Σφιγμένα χαμόγελα και χειραψία μπροστά στις κάμερες, ενώ δεν δέχθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ομπάμα  -σύμφωνα με Wall Street Journal - ακύρωσαν την καθιερωμένη φωτογραφία των δύο ανδρών με τις συζύγους τους, Μισέλ Ομπάμα και Μελάνια Τραμπ.

Το χρονικό της άφιξης

Ο Τραμπ έφτασε στο Λευκό Οίκο με μυστικότητα και οι ρεπόρτερς ενημερώθηκαν ότι βρίσκεται ήδη στο οβαλ γραφείο, λίγο μετά τις 18:00.

Την ίδια στιγμή, Μισέλ Ομπάμα, και η μέλλουσα πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, είχαν τη δική τους συνάντηση  στην προεδρική κατοικία στον Λευκό Οίκο.

Οι δημοσιογράφοι αναμένουν το πέρας της συνάντησης Τραμπ-Ομπάμα και τους δύο άνδρες να κάνουν δηλώσεις έξω από το οβάλ γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως είναι φυσικό, αντιδράσεις υπάρχουν και έξω από τον Λευκό Οίκο για την παρουσία Τραμπ.

Θριαμβευτική υποδοχή με αψίδα θριάμβου

Δύο πυροσβεστικά οχήματα έριξαν νερό και δημιούργησαν μία αψίδα θριάμβου για να υποδεχθούν στην Ουάσινγκτον το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το αμερικάνικο ταξίδι θα συνεχίσει και ελπίζω ο επόμενος πρόεδρος να είναι πετυχημένος, και από την πλευρά μου θα βοηθήσω σε αυτό», τόνισε χθες ο Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική δεν έχει ευθείες γραμμές, κάποιες φορές προχωράμε, αλλά όταν χάνουμε μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Πηγή: iefimerida  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News