Ειδήσεις

Αναβρασμός δημάρχων για το σχεδιασμό των απορριμμάτων

Διακαώς αναμένουν οι δήμαρχοι της Κρήτης τις εξελίξεις που αφορούν τα απορρίμματα και τον περιφερειακό σχεδιασμό, αντιμετωπίζοντας εν πολλοίς το θέμα ως μία από τις καυτές πατάτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Με δεδομένη την καθυστέρηση από την πλευρά του υπουργείου να προωθήσει την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή, η παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου που δόθηκε σε όλους τους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, για να ενταχθούν σε ένα ενιαίο φορέα, ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι αυτοδιοικητικοί δεν στρέφουν τα βέλη τους προς τα αρμόδια κρατικά όργανα για την καθυστέρηση αυτή.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται η διαφοροποίηση των φορέων, αφού το ρόλο των ΦΟΔΣΑ θα αναλάβουν οι διαχειριστές στερών αποβλήτων και μάλιστα με ενισχυμένες αρμοδιότητες όπως η ανακύκλωση.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με φόντο τον περιφερειακό σχεδιασμό εγκρίθηκε μάλιστα και η οικονομοτεχνική μελέτη της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Ηρακλείου και η ένταξή της στον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια