Ειδήσεις

Μπλόκο στις ΜΚΟ για την φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

Στο ζενίθ η προετοιμασία για κάθοδο Μουζάλα στο Ηράκλειο. Ενεργό ρόλο όχι στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά σε αναπτυξιακές εταιρείες.

Αναπτυξιακές Εταιρείες ανά περιφερειακή ενότητα και όχι σε ΜΚΟ όπως όλα δείχνουν θα στηριχθεί στην Κρήτη ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενόψει της φιλοξενίας των 2 χιλιάδων προσφύγων που αναμένονται στο νησί τους πρώτους μήνες του 2017.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει σαν κεντρικό μοντέλο, το οποίο προωθείται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, με κοινή διαπίστωση πως οι Αναπτυξιακές μπορούν να ανταποκριθούν στια απαιτήσεις, έχοντας ανά περιφερειακή ενότητα ένα ενιαίο σχεδιασμό για το πώς η φιλοξενία θα δρομολογηθεί.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου το ενδιαφέρον εστιάστηκε και στην επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στις 25 Νοεμβρίου. Επίσκεψη την οποία αναμένουν οι φορείς του νησιού, προκειμένου να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό που γίνεται από την πλευρά του υπουργείου σε ότι αφορά τους 2 χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στο νησί τους πρώτους μήνες του 2017.

Εκείνο που επισημάνθηκε στη συνάντηση ήταν και το σύνολο των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο υπουργός στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την αρμόδια επιτροπή στην Αθήνα, και αφορούσε  τόσο στην τμηματική υποδοχή προσφύγων, όπως επίσης και την χρονική στιγμή που θα φτάσουν και δεν μπορεί να σχετίζεται με την τουριστική σαιζόν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια