Ειδήσεις

"Μην το ρισκάρεις. Εμβολιάσου!" (video)

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε μια καμπάνια ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό για το 2016, με κεντρικό σύνθημα «Μην το ρισκάρεις. Εμβολιάσου!», παρουσιάζει το έξυπνο διαφημιστικό σποτ του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου υπερτονίζει τη σημασία της συγκεκριμένης καμπάνιας ενημέρωσης και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία της υγείας του κοινού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά την περίοδο γρίπης 2015 - 2016 καταγράφηκαν 435 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 408 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μέση ηλικία των ατόμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ήταν τα 57 έτη.

Συνολικά, καταγράφηκαν 197 θάνατοι, εκ των οποίων οι 172 αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Τα 166 (84,3%) από τα 197 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκος τονίζει:

«Η γρίπη στη χώρα μας παρουσιάζει, από τα μέσα του Φθινοπώρου και μέχρι τα μέσα της Άνοιξης, επιδημικές εξάρσεις οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν με συντονισμένη δράση όλων των συναρμόδιων φορέων για τη σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αξία του εμβολιασμού.

Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν κοστίζει και δεν δημιουργεί κινδύνους.

Αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα τον περσινό χειμώνα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι νόσησαν από τον ιό της γρίπης με 435 σοβαρά περιστατικά και 197 θανάτους, τότε καταλαβαίνουμε πόσο απαραίτητη είναι η εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών που ανήκουν στις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν».

Σχόλια