default-image

"Ανεπιθύμητος" ο Ομπάμα και στην Κρήτη

"Ανεπιθύμητος" ο Ομπάμα και στην Κρήτη

Η άφιξη του Ομπάμα στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις πριν καν "πατήσει" το πόδι του στη χώρα. Χαρακτηρίζοντας την κίνηση πρόκληση ιδιαίτερα πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σημειώνει ότι έχει χορτάσει από  "εθνοσωτήρες"  και δήθεν "φιλειρηνιστές".  

Όπως αναφέρει ανακοίνωση:

Ενόψει του Εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης των πεσόντων του 1973 για απελευθέρωση από την επταετή τυραννία όλων εκείνων των φοιτητών και εργαζομένων  που με ανιδιοτέλεια θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία. Eν έτη 2016 και μερικές μέρες νωρίτερα από τον εορτασμό της επετείου της 17ης  Νοέμβρη έρχεται να την στιγματίσει η επίσκεψη του Ομπάμα στην χώρα μας.  

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση για τον Ελληνικό λαό  όπου και εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για τις χώρες της Μεσογείου.

Η Πατρίδα  έχει « χορτάσει» από « εθνοσωτήρες  και δήθεν «φιλειρηνιστές  » καθώς όλοι οι λαοί της υφηλίου, γνωρίζουν το μείζονος σημασία χρηματοοικονομικό - δημοσιονομικό  πρόβλημα της χώρας μας, όπου τείνει να εξοντωθεί από τους ετέρους δανειστές.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα,  δεν γίνετε  ένας υπερήφανος λαός να σκύβει το κεφάλι σε κάθε απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  - ΔΝΤ - Τρόικας. Δεν έχουμε ανάγκη τα '' φιλεύσπλαχνα  ψίχουλα τους ''  σε αντάλλαγμα το ξεπούλημα της χώρας μας .

Την επίσκεψη του εκπροσώπου του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού στον τόπο μας.

Την πολιτική της υπόκλισης της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους Αμερικάνους επικυρίαρχους.

Τον  επεκτατισμό και τις πολεμικές επεμβάσεις.

Την αντιμεταναστευτική πολίτικη της Ε.Ε  και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης - Ε.Ε - ΔΝΤ.

Την  παρουσία  του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Να κλείσουν οι Αμερικανό - Νατοϊκές βάσεις στον τόπο μας.

Έξω από ΝΑΤΟ - Δ.Ν.Τ.

Καμία εμπλοκή  της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς.

Καμία αποδοχή του νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.

Καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ειρήνη και φιλία μεταξύ των λαών.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιπαλέψουμε  και να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές διαπραγμάτευσης και απαξίωσης των Ελλήνων, καμία ανοχή πλέον  δεν μπορούμε να δείξουμε…".

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  μαζί με άλλους φορείς και πρωτοβουλίες διοργανώνουν συλλαλητήριο την ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 6 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  στις 11:30 π.μ.

Κηρύχθηκε ανεπιθύμητος στην Καισαριανή

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής κήρυξε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 και 16 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με το vimapress.gr και τα όσα υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι η επίσκεψη γίνεται "παραμονές του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, της λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα και στο πλαίσιο των σημερινών επικίνδυνων παιχνιδιών των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδιασμών που ξεδιπλώνονται στην περιοχή.

Εξαιτίας αυτών των ανταγωνισμών συσσωρεύονται εύφλεκτο υλικό και μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πολεμική σύγκρουση στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τη «διαφήμιση» των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας, μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης να έρθει το ΝΑΤΟ ως τοποτηρητής στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές.

Προσδοκά έτσι η κυβέρνηση ανταλλάγματα για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι για το λαό μας και τους λαούς της γειτονιάς μας.

Ο λαός, οι μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της Αθήνας πρέπει να επαγρυπνούν για τις εξελίξεις υψώνοντας φωνή αντίστασης σε ό,τι σηματοδοτεί αυτή η επίσκεψη. Το δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας θα συμμετέχει στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μαζί με το λαϊκό κίνημα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News