Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Με πρωτεργάτη την Κρήτη θα βγούμε από την κρίση

Με αέρα πρωθυπουργού ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσκεψη ως πρόεδρος του κόμματος στο νησί.

Η Κρήτη θα αποτελέσει την ατμομηχανή που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, μόλις αναλάβει τα ινία της χώρας η ΝΔ και αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, εντός και εκτός συνόρων επανέλαβε και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά.

Με αέρα πρωθυπουργού ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε σειρά επαφών ολοκληρώνοντας την πρώτη του επίσκεψη ως πρόεδρος του κόμματος στο νησί. Επέρριψε εκ νέου ευθείες βολές στην πολιτική της κυβέρνησης για τις επενδύσεις και την οικονομία ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει σε ήπιους τόνους την εκλογική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ελλάδα με πρωτεργάτη την Κρήτη θα βγει από την οικονομική κρίση, διαβεβαίωσε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έρθει στην εξουσία, γιατί είναι η παράταξη που γνωρίζει την οικονομική ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και όχι μέσω των συνιστωσών, τόνισε από το Επιμελητήριο στους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Οι φορείς της πραγματικής οικονομίας της δυτικής Κρήτης επέστησαν την προσοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μείωση της φορολογίας, στην πολεοδομική σταθερότητα και στην επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων με αυτοκινητόδρομο παραμένει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει μείωση της φορολογίας με παράλληλη μείωση των κρατικών δαπανών σε χρονικό ορίζοντα διετίας, θα ενισχυθεί το χρηματικό ρευστό στην αγορά μέσω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων και έκλεισε το τρίγωνο της οικονομικής πολιτικής που θα ασκήσει με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας στο επιχειρείν.

Νωρίτερα στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου έδειξε ιδιαίτερη σπουδή για το γενεαλογικό δέντρο του εθνάρχη, φωτογραφίζοντάς το, καθώς εμπεριέχει προγόνους και του ιδίου, ενώ χαριτολογώντας ανέφερε ότι θα το θέσει ως άσκηση απομνημόνευσης στα παιδιά του.

Φάνηκε αρκετά ευαισθητοποιημένος και στα θέματα του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, όπως και η αξιοποίηση των ΑΠΕ σε επίπεδο οικίας, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του ΜΑΙΧ στη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας του νησιού, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον για την αμπελιτσιά, το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη και την επικράτηση Τραμπ στις ΗΠΑ, καθησυχάζοντας για τις σχέσεις των δύο χωρών. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Χανιά ξεκίνησε από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια