Ειδήσεις

Μετωπική με μία κατσίκα..

Ο φίλος της στήλης Ευριπίδης Παπαντώνης, επαγγελματίας οδηγός, αναφέρεται σε μια θλιβερή εμπειρία που είχε στο ΒΟΑΚ, όταν το ταξί του προσέκρουσε σε... κατσίκα. Όπως αναφέρει, «θα γράψω για μια προσωπική εμπειρία στο ΒΟΑΚ. Πριν περίπου δύο μήνες, και ενώ έκανα μια μεταφορά τουριστών για το αεροδρόμιο Χανίων, στο ύψος του Φοδελε είδα δυο κατσίκια στην απέναντι πλευρά και πάνω στο οδόστρωμα. "Κάποιος θα μπλέξει", είπα από μέσα μου, και πριν προλάβω να τo σκεφτώ και ενώ πήγαινα με 40 χιλιόμετρα την ώρα, πετιέται μια τρίτη κατσίκα και πριν προλάβω να αντιδράσω την χτύπησα.

Οι τουρίστριες να φωνάζουν για την κατσίκα, εγώ να καίγομαι για τη ζημιά και για τυχόν καθυστέρηση των πελατών για την αναχώρηση... δεν ήξερα τι να κάνω. Αφού έβαλα τις σκέψεις μου σε τάξη, κάλεσα την Τροχαία. Μου είπαν ότι θα μπορούσαν να είναι στο σημείο σε είκοσι λεπτά. Εγώ πάλι, λόγω της φύσης της μεταφοράς και μη έχοντας το περιθώριο περισσότερης καθυστέρησης, ενημέρωσα, δίνοντας τα στοιχεία μου, ότι πρέπει να φύγω, δίνοντας στοιχεία για το σημείο του ατυχήματος.

Φυσικά όταν έφτασε η Τροχαία η κατσίκα είχε "βγάλει φτερά" και κανείς δεν ήξερε τίποτα... Παρόλο που στο σημείο υπάρχουν 2-3 ποιμνιοστάσια. Την επομένη ανέφερα το περιστατικό σ' ένα γνωστό μου εν αποστρατεία αστυνόμο. Η απάντησή του ήταν "καλιά που δεν ήταν εκεί οι βοσκοί γιατί ακόμα θα 'τρωγες ξύλο".

Επίλογος: Τη ζημιά του οχήματος την πλήρωσα εγώ δουλεύοντας ενάμιση μήνα δωρεάν-προσφορά στο βοσκό που άφησε τα ζωντανά του να κάνουν βόλτα στην εθνική οδό. Και να πεις ότι ήμουν μόνο εγώ ο άτυχος... Όχι! Μόνο το καλοκαίρι που πέρασε είδα τουλάχιστον είκοσι κατσίκια ριγμένα κάτω, άρα τουλάχιστον είκοσι στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα.

Γιατί να συμβαίνουν αυτά εις βάρος ανυποψίαστων οδηγών;».

Για την αντιγραφή...  

ΕΣΤ

Σχόλια