default-image

Αρκάδι: Διπλωματικό επεισόδιο με τις δηλώσεις Παυλόπουλου

Κρήτη
Αρκάδι: Διπλωματικό επεισόδιο με τις δηλώσεις Παυλόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρολίγο διπλωματικό επεισόδιο με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Η προφορική αναφορά του στους πυρπολητές Γιαμπουδάκη και Σκουλά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού στο αρχικό γραπτό κείμενο της ομιλίας του δεν υπήρχε καμία αναφορά ονομαστική στον πυρπολητή του Αρκαδίου .

Για παρεμβάσεις μίλησε ο δήμαρχος Ρεθύμνου

Για παρεμβάσεις στο "παρά ένα", που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λεκτικό ολίσθημα , το οποίο η Προεδρία αναγκάστηκε μετά από τις 3 τηλεφωνικές επικοινωνίες  του Δημάρχου Ρεθύμνου , να ανασκευάσει αργά χθες το βράδυ, έκανε λόγο μιλώντας στον 9.84 και το Γιώργο Σαχίνη ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Κάποιοι και μάλιστα συγκεκριμένη οικογένεια με καθηγητή  και καταγωγή από τα Ανώγεια, ατυχώς ενέπλεξαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  σε αναφορές εκτός επισήμου κειμένου, εμφανίζοντας  ως δύο τους «πυρπολητές» στο Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, είπε ο δήμαρχος.

Είναι  λάθος είπε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κάποιοι να επιχειρούν χρησιμοποιώντας και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας, να ερμηνεύσουν τις επίσημες αναφορές για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, που αποτελεί , παγκόσμιο σύμβολο εθελοθυσίας για την Ελευθερία των λαών.

Η ανακοίνωση της ΠτΔ

Μετά τις αντιδράσεις και τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, αργά το βράδυ η  Προεδρία της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε το θέμα παραθέτοντας το αρχικό γραπτό κείμενο της ομιλίας που ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Εξαντλημένοι, και με βέβαιη την αιχμαλωσία και όλες τις συνακόλουθες ατιμώσεις,  κλείνονται πολεμιστές και γυναικόπαιδα στην πυριτιδαποθήκη. Η πυροδότηση των βαρελιών με το μπαρούτι προκάλεσε την καταστροφή της Μονής και τον θάνατο σχεδόν όλων των Ελλήνων που ευρίσκοντο στην Μονή -πλην ενός μοναχού και τριάντα περίπου γυναικοπαίδων- αλλά και περίπου τριών χιλιάδων Τούρκων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News