default-image

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η μαντινάδα (photos)

Κρήτη
Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η μαντινάδα (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Κυριάκος  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται διαδοχικά την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Μετά την επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, είχα την ευκαιρία, σήμερα, να επισκεφθώ την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου και να ξεναγηθώ από τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη. Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα».

Ακολούθησαν επαφές με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων και την Δημοτική αγορά της πόλης.

"Ως αυριανή κυβέρνηση οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε νέες πρωτοβουλίες"

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων δήλωσε:

 «Με πολύ μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα, για ακόμα μία φορά, αλλά πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ, τον Πρόεδρο, όλους τους καθηγητές, όλο το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτό το πάρα πολύ σημαντικό Ινστιτούτο. Ένα Ινστιτούτο το οποίο προάγει τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα στον πρωτογενή τομέα. Ένα Ινστιτούτο το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή μας τομέα.

Ένα Ινστιτούτο το οποίο, όμως, κάνει και μία εξαιρετικά σημαντική δουλειά στην προστασία της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας του αγαπημένου μας νησιού, της Κρήτης. Η Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα. Αυτή η βιοποικιλότητα πρέπει, όχι μόνο να αναγνωριστεί, πρέπει να προστατευτεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να επαναλάβω κάτι το οποίο είπα και χθες στην ομιλία μου: Ότι η προστασία του φυσικού πλούτου της Κρήτης αποτελεί, όχι απλά υποχρέωση για τις επόμενες γενιές, αλλά αυτονόητη πολιτική ανάδειξης ενός πάρα πολύ σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του νησιού μας.

Και σε αυτήν την προσπάθεια, το ΜΑΙΧ συμβάλλει τα μέγιστα. Όπως συμβάλλει τα μέγιστα και στην παροχή εξαιρετικά ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών - τολμώ να πω - με κριτήρια παγκοσμίως ανταγωνιστικά. Παρέχοντας σε φοιτητές, σε διάφορα προγράμματα τη δυνατότητα να έρθουν, να επισκεφθούν και να σπουδάσουν σε έναν πολύ όμορφο, αλλά και ακαδημαϊκά εξαιρετικά γόνιμο χώρο.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και αυριανή Κυβέρνηση, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Και να ενισχύσουμε, ακριβώς, αυτήν τη σύνδεση μεταξύ της τεχνολογικής έρευνας του πρωτογενούς μας τομέα και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Κάτι το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα εδώ στο ΜΑΙΧ».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΙΧΜΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση

Από τα Χανιά ο κ.Μητσοτάκης άσκησε την Τρίτη δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τις Βρύσες και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω…

Η μαντινάδα

Μάλιστα ιδαίτερα σχόλια προκάλεσε και η μαντινάδα του καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News