default-image

Ύψιστη τιμή ως ένα ελάχιστο "ευχαριστώ" στον ΠτΔ

Κρήτη
Ύψιστη τιμή ως ένα ελάχιστο "ευχαριστώ" στον ΠτΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, υποδέχθηκε την εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, για να του αποδοθεί από τους Ρεθεμνιώτες η ύψιστη τιμή, της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Ρεθύμνου.

Η ανακήρυξη του ΠτΔ ως επίτιμου δημότη του Ρεθύμνου, αποδόθηκε από τους Ρεθυμνιώτες ως ένα ελάχιστο "ευχαριστώ" για την ευαισθησία του να δώσει το "παρών" στα δύο μεγάλα γεγονότα του Ρεθύμνου το 2016: τα εγκαίνια του μουσείου στην αρχαία Ελεύθερνα και τον εορτασμό της επετείου των 150 χρόνων από την Αρκαδική Εθελοθυσία.

Με έναν συγκλονιστικό λόγο για τα τεκταινόμενα στο ηρωικό Αρκάδι της Επανάστασης του 1866, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε μαθήματα Ιστορίας στο κοινό που έσπευσε να τον τιμήσει απονέμοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Ρεθύμνου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ο Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τον αγώνα και τα μηνύματα της Αρκαδικής Εθελοθυσίας μέσα από το Ολοκαύτωμα που προκάλεσε ο Αδελιανός Κωστής Γιαμπουδάκης και σύμφωνα με τον ΠτΔ με τη συνδρομή του Ανωγειανού Εμμανουήλ Σκουλά.

Φώτισε άγνωστες πτυχές του πανανθρώπινου Αρκαδικού μηνύματος που ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη με φιλελληνικό ρεύμα ανάλογο της Εξόδου του Μεσολογγίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τη διπλή παρουσία του φέτος στο Ρέθυμνο, μετά και τα εγκαίνια στο Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας και προσέφερε μεταξύ άλλων στον Επίτιμο Δημότη Ρεθύμνου πλέον, ένα κρητικό μαχαίρι, ανάλογο των μαχαιριών που έφεραν μαζί τους οι Κρητικοί αγωνιστές.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε με ευγνωμοσύνη τις τιμές και τα δώρα και υποσχέθηκε, ότι οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της θητείας του, θα επισκέπτεται συχνότερα το Ρέθυμνο και την Κρήτη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης                            

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News