default-image

Στα "μαλακά" οι οπαδοί του ΟΦΗ για τα επεισόδια με Ολυμπιακό

Κρήτη
Στα "μαλακά" οι οπαδοί του ΟΦΗ για τα επεισόδια με Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινές φυλάκισης λίγων μηνών - με αναστολή - επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε δύο φιλάθλους του ΟΦΗ, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο του 2012, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας τους με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Ηράκλειο.

Τα επεισόδια είχαν λάβει χώρα πριν και μετά την αναμέτρηση, έξω από το γήπεδο του ΟΦΗ, στα Καμίνια. Μια ομάδα ατόμων φέρεται να είχε επιτεθεί τότε σε αστυνομικούς, πετώντας σίδερα και πέτρες, και βάζοντας φωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Από τα αντικείμενα που πετάχτηκαν, μάλιστα, εναντίον των αστυνομικών, είχαν σπάσει κάποιες από τις ασπίδες που κρατούσαν οι τελευταίοι.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν την περασμένη Δευτέρα τρεις ντόπιοι ηλικίας 41, 36 και 31 ετών. Το 2012 είχαν ασκηθεί σε βάρος τους ποινικές διώξεις -και- σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, μετά την απόσυρση του περίφημου «κουκουλονόμου», οι εν λόγω κατηγορίες συνιστούν πλημμελήματα.

Τελικά, το Δικαστήριο αθώωσε τον έναν εκ των κατηγορουμένων -τον 41χρονο-, καθώς έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του στα επεισόδια. Κήρυξε ωστόσο ενόχους τον 36χρονο και τον 31χρονο. Συγκεκριμένα, στον 36χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή 4 φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών, ενώ στον 31χρονο επιβλήθηκε φυλάκιση 3 ετών και ενός μήνα. Σε αμφότερους τους καταδικασθέντες, ωστόσο, η ποινή φυλάκισης ανεστάλη. 

«Το Τριμελές Εφετέιο Κακουργημάτων κατά ορθή εφαρμογή του νόμου έκρινε ότι οι αποδιδόμενες στους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους πράξεις είναι πλημμελήματα. Αθωώθηκε δε ο τρίτος εξ αυτών καθώς δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του στις πράξεις που του αποδίδονταν» ανέφερε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών φίλων του ΟΦΗ, Δημήτρης Μουτσελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News