default-image

Στο στόχαστρο του ΟΓΑ εξήντα περίπου χιλιάδες ασφαλισμένοι

Οικονομία
Στο στόχαστρο του ΟΓΑ εξήντα περίπου χιλιάδες ασφαλισμένοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μία 20ετία τους είχαν ξεχάσει και σήμερα αποφάσισαν ότι σε ένα πλήθος 60 περίπου χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, θα βρουν τον τρόπο να εισπράξουν ζεστό χρήμα. Τα μπιλιετάκια για χρέη από το παρελθόν έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν, ενώ οι οφειλές φτάνουν μέχρι και τις 10 χιλιάδες ευρώ για εισφορές από τη δεκαετία του 1990.

Ανάμεσα στους οφειλέτες που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις τρέχουσες εισφορές, είναι και ένα μεγάλο μέρος αγροτών οι οποίοι εξηγούν ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να καλύψουν ένα λάθος του ΟΓΑ με 20 χρόνια καθυστέρηση.

Προβληματισμό ωστόσο δημιουργεί και το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος των φερόμενων οφειλετών είναι άνθρωποι που στην διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν μεταφερθεί λόγω αλλαγής επαγγέλματος σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, δίχως αυτό να αποτυπώνεται στα αρχεία του ΟΓΑ, οπότε και αυτοί εμφανίζονται οφειλέτες και μάλιστα αρκετών χιλιάδων ευρώ αναδρομικά.

Να αφήσουν τα τερτίπια και τις μεθοδεύσεις που μόνο στόχο έχουν να γεμίζουν με χρήματα τα ταμεία κάλεσαν τους κρατικούς παράγοντες οι αγρότες που εξήγησαν ότι σε καμία περίπτωση τα ποσά που ζητούν δεν πρόκειται να πληρωθούν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News