default-image

Κρήτη: Νέα φωτιά, ασταμάτητο "κυνηγητό" από πυροσβεστική

Κρήτη
Κρήτη: Νέα φωτιά, ασταμάτητο "κυνηγητό" από πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που πνέουν το τελευταίο 24ώρο σε όλη την Κρήτη έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην πυροσβεστική που τρέχει και δεν φτάνει καθώς από τα Χανιά μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο ξεπηδούν συνεχώς πύρινα μέτωπα.

Γεγονός που έχει οδηγήσει δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα από άκρη σε άκρη του νησιού στην μάχη για την άμεση κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης μία μεγάλη φωτιά στο Λασίθι βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Οροπεδίου και Αγίου Νικολάου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε συγκεκριμένα στη περιοχή Ζένια 5 λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι και ήδη έχουν φθάσει στο σημείο 8 οχήματα με τουλάχιστον 16 άνδρες. Καίει χορτολιβαδική, γεωργική και δασική έκταση.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Χανιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στο Φωτακάδο Χανίων.

Περίπου στις 11 το πρωί της Τρίτης οι Πυροσβέστες από τον Πυροσβεστικό σταθμό Καστελίου κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη πυρκαγιά. Από νωρίς το πρωί επιχειρούσαν στο σημείο 10 οχήματα με 16 άνδρες. Αυτή τη στιγμή παραμένουν 3 οχήματα με 6 άνδρες.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η φωτιά έκαψε 1,5 στρέμμα γεωργικής έκτασης και 1 στρέμμα δασικής. Σημειώνεται ότι το έργο κατάσβεσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Πύρινα μέτωπα σε Αποκόρωνα και Άγιο Βασίλειο.

Επίσης συναγερμός σήμανε το πρωί στην περιοχή Κάστελος Αποκορώνου καθώς πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε οδήγησε τους πυροσβέστες να βρεθούν άμεσα στο σημείο.

Η φωτιά τέθηκε νωρίς το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο έχοντας αποτεφρώσει μέχρι στιγμής 10 στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης.

Επίσης υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Καρίνες του Αγίου Βασιλείου η οποία ξέσπασε και εκείνη το πρωί της Τρίτης με απολογισμό 6 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News