default-image

ΗΠΑ: Live τα αποτελέσματα των εκλογών από το neakriti.gr

ΗΠΑ: Live τα αποτελέσματα των εκλογών από το neakriti.gr

Το neakriti.gr θα μεταδίδει ζωντανά τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών, τα οποία θα μπορείτε να δείτε σε έναν πλήρως επεξηγηματικό πίνακα!

Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες του neakriti.gr θα έχουν τη δυνατότητα να δουν - σε πραγματικό χρόνο - ολόκληρη την εξέλιξη της διαδικασίας της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, μέσα από ένα χάρτη που θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, αλλά και μέσα από γραφήματα που θα προβάλλουν την εξέλιξη των αποτελεσμάτων, είτε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και του κόμματος των Δημοκρατικών, είτε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και του κόμματος των Ρεπουμπλικανών.

Την πρώτη εικόνα, από τα αποτελέσματα της κρίσιμης αναμέτρησης, αναμένεται να έχουμε από τις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), όταν θα έχουν κλείσει τα περισσότερα εκλογικά κέντρα στις ανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες.  

Να σημειωθεί ότι οι εκλέκτορες είναι, συνολικά, 538, ενώ για την είσοδο στο Λευκό Οίκο απαιτούνται 270 (δηλαδή οι μισοί του 538 + 1). Λόγω του περίπλοκου αυτού συστήματος ένας υποψήφιος μπορεί να πάρει μηδέν εκλέκτορες σε 39 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον και όμως να κερδίσει την προεδρία.

Τέλος, οι πολιτείες - κλειδιά που θα καταδείξουν το νικητή είναι οι εξής: Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Οχάιο, Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Αριζόνα, Ουισκόνσιν, Κολοράντο, Αϊόβα, Νεβάντα και Νιού Χαμσάιρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News