default-image

Για… βόλτα στο κέντρο "βγήκαν" δύο αρκουδάκια

Life
Για… βόλτα στο κέντρο "βγήκαν" δύο αρκουδάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για… τσάρκα στο κέντρο της Καστοριάς βγήκαν δύο αρκουδάκια, τα οποία, βέβαια, σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους.

Επί τέσσερις ώρες, στις 12:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, δύο αρκουδάκια, ενός έτους περίπου, εθεάθησαν δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς και αμέσως σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, συνεργάτη του «Αρκτούρου» και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

«Στο σημείο έσπευσαν 4 περιπολικά μαζί με τα πληρώματα τους και δύο συμβατικά αυτοκίνητα που έκλεισαν τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Ξεκινήσαμε λοιπόν, με αναμμένους φάρους και κορνάροντας, να προσεγγίζουμε τα ζώα με τρόπο τέτοιο ώστε να τα οδηγήσουμε προς την έξοδο του Καστοριάς.

Όμως αυτά, αντί να γυρίσουν προς τα πίσω, ανέβηκαν στα νεκροταφεία και μετά μπήκαν και έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καστοριάς» εξιστορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση και προσπάθησε, ακόμα και με κροτίδες, να διώξει τα ζώα προς το βουνό.

Ωστόσο, τα αρκουδάκια που είχαν εντοπισθεί και άλλες φορές, μαζί με την μητέρα τους, στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται να εξοικειώθηκαν με την ανθρώπινη παρουσία για αυτό και, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, δεν φοβήθηκαν καθόλου αλλά ήταν εξαιρετικά ήρεμα στη βόλτα τους στο αστικό περιβάλλον.

Τελικά, ύστερα από τέσσερις ώρες και αφού αναστατώθηκε μεγάλο μέρος των κατοίκων, οι αρκούδες έφυγαν προς το βουνό.

«Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού από όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News