default-image

Αρκάδι: Λαμπρές εκδηλώσεις παρουσία Παυλόπουλου (photos)

Κρήτη
Αρκάδι: Λαμπρές εκδηλώσεις παρουσία Παυλόπουλου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,, της Φώφης Γεννηματά ,του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σήμερα Τρίτη οι λαμπρές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο  Λευτέρης Αυγενάκης.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, κομμάτων, τοπικών αρχών και Κρητικοί στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 150ης επετείου από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής. Ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν καθυστέρησαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αυτό στο οποίο στοχεύει πλέον η κυβέρνηση είναι η πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα σχολίασε από την πλευρά της η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στα γεγονότα του παρελθόντος και το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου τόνισε ότι το παράδειγμα των Κρητικών θα μας πάει μπροστά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

Στις 08:30 πραγματοποιήθηκε η Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στην οποία ιερούργησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και οι Αρχιερείς, Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

09:30 Παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων,Σχολείων, Αντιπροσωπειών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας μετη συμμετοχή της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Ιερά Μονή Αρκαδίου 11:55 Άφιξη  του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου - Απόδοση Τιμών  από το Στρατιωτικό Άγημα της 547  Α/Μ ΤΠ και τη μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

12:00 Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου προεξάρχοντος του ΣεβασμιοτάτουΑρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, εκπροσώπου της Αυτού ΘειοτάτηςΠαναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τα γεγονότα του Αρκαδίου

Σαν σήμερα, στις 8 Νοεμβρίου του 1866 έλαβε χώρα το ηρωικό και ιστορικό Oλοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου, κατά το οποίο δεκάδες γυναικόπαιδα και Κρητικοί επαναστάτες αυτοανατινάχτηκαν στην πυριτιδαποθήκη για να μην πιαστούν στα χέρια των Τούρκων.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News