Ειδήσεις

Καθαριότητα και δημοτικά τέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέλη και απορρίμματα δεσπόζουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Στη συνεδρίαση, το Σώμα καλείται να εγκρίνει το "πάγωμα" των δημοτικών τελών του 2017 στα ίδια επίπεδα με το 2016 και την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας για τη μετεξέλιξη της κλειστής από το 2014 μονάδας προεπεξεργασίας απορριμμάτων (βιοξήρανσης) της Νέας Αλικαρνασσού σε αναβαθμισμένη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα, αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση επερώτησης της παράταξης "Ενεργών Πολιτών", η οποία κατηγορεί τη δημοτική Αρχή για παραγκωνισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, «σκοτεινούς» χειρισμούς και περίεργες κινήσεις και στο μέτωπο της διαχείρισης των απορριμμάτων! 

Στο μέτωπο των δημοτικών τελών, τα μαντάτα είναι ευχάριστα για τον κόσμο του Ηρακλείου, είτε επιχειρηματίες είναι, είτε απλοί δημότες. Με βάση τη σχετική εισήγηση προς έγκριση, τα δημοτικά τέλη, τόσο οικιακά όσο και επαγγελματικά, προβλέπονται να παραμείνουν "παγωμένα" στα ίδια επίπεδα με το 2016, ενώ σε μια μάλιστα κατηγορία επιχειρήσεων εντός της Φοινικιάς προκύπτει και μείωση! 

Η εξέλιξη αυτή, αν μη τι άλλο, είναι θετική, από τη στιγμή που δεν έχουμε αυξήσεις και περαιτέρω επιβάρυνση στην τσέπη, αν και δεν είναι ασφαλώς λίγοι οι δημότες ή οι επιχειρηματίες, αλλά και παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που ίσως περίμεναν ή ήλπιζαν σε μειώσεις των τελών! 

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια