Ειδήσεις

Ηράκλειο: Πώς γλίτωσε ηλικιωμένη από απατεώνες

Τους πιο ευφάνταστους τρόπους επιστρατεύουν επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους και ευάλωτους σε απάτες πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους. Αυτή τη  φορά υποστήριξαν ότι έρχονται ως «απεσταλμένοι» του παππά της ενορίας, μόνο που έκαναν τεράστιο λάθος αφού η συγκεκριμένη ενορία αυτό το διάστημα δεν έχει παππά!

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου του Πετροκεφάλου στο neakriti.gr: «Δύο άνδρες χτύπησαν την πόρτα ηλικιωμένης και όταν είδαν ότι δεν απαντούσε, μπήκαν με θράσος στο σπίτι. Όπως είπαν τους έστελνε ο παππάς του χωριού για να τους δώσει χρήματα για βενζίνη! Η ηλικιωμένη απάντησε ότι το χωριό δεν έχει παππά και τότε άλλαξαν την «ιστορία» τους και είπαν ότι επρόκειτο για τον παππά του διπλανού χωριού».

Ευτυχώς η ηλικιωμένη ήταν πανέξυπνη, υποψιάστηκε ότι πιθανόν να επρόκειτο για «δίδυμο» απατεώνων και απέφυγε να δώσει χρήματα. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρξε και δεύτερο ανάλογο κρούσμα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα χωριά καθώς φαίνεται ότι οι επιτήδειοι επιλέγουν τα θύματά τους και «επισκέπτονται» κυρίως γέροντες. 

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια