Ειδήσεις

5χρονη "έχασε" το πόδι της, λόγω μηνιγγίτιδας

Η μηνιγγίτιδα τύπου Β προκάλεσε στη μικρή εκτεταμένες νεκρώσεις στη φτέρνα και στα δάχτυλα, καθιστώντας απαραίτητο τον ακρωτηριασμό.

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται ένα 5χρονο κοριτσάκι, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα τύπου Β, η οποία μάλιστα οδήγησε στον ακρωτηριασμό του.

Συγκεκριμένα, το 5χρονο κοριτσάκι από το Καματερό, λόγω μηνιγγίτιδας που εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία οδηγήθηκε σε μερικό ακρωτηριασμό του κάτω άκρου.

Το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε αρχικά στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, αλλά όταν διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα η οποία ραγδαία, εντός 24ώρου, εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Αγλαΐα Κυριακού, στις 13 Οκτωβρίου όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Η μηνιγγίτιδα τύπου Β έχει προκαλέσει στο παιδί εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων καθιστώντας την χειρουργική επέμβαση απαραίτητη.

Σύμφωνα με το in.gr, το περιστατικό εκδηλώθηκε σε νηπιαγωγείο του Καματερού που συστεγάζεται με δημοτικό σχολείο.

Οι γονείς ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις των σχολείων να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα για λόγους πρόληψης, τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μια ημέρα εξαιτίας του περιστατικού.

Το περιστατικό καταδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η μηνιγγίτιδα τύπου Β, με συμπτώματα που προσομοιάζουν την απλή γρίπη.

Επίσης, τέτοιες δυσάρεστες συγκυρίες αναδεικνύουν τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Σχόλια