default-image

Φονικός ανεμοστρόβιλος «σαρώνει» τη Ρώμη (video)

Φονικός ανεμοστρόβιλος «σαρώνει» τη Ρώμη (video)

Κύμα κακοκαιρίας έχει πλήξει τις τελευταίες ώρες τη γειτονική χώρα, με αποκορύφωμα έναν φονικό ανεμοστρόβιλο, στο Λάτσιο, που προκάλεσε ζημιές και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, στο Λάτσιο, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στα προάστια της Ρώμης Τσεζάνο και Λαντίσπολι, εξαιτίας πτώσης δέντρου και κατάρρευσης κτιρίου, η οποία προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Νεκροί είναι ένας Ινδός μετανάστης 47 ετών, ο οποίος ζούσε στο Λαντίσπολη, και ένας αξιωματικός εν αποστρατεία, ηλικίας 74 ετών, από το Τσεζάνο.

Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ ζημιές υπέστησαν πολλά καταστήματα στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης, εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου και της ισχυρής νεροποντής.

Παράλληλα, στην Τοσκάνη ο Άρνο «φουσκώνει» και η άνοδος την στάθμης του προκαλεί ανησυχία στη Φλωρεντία, ενώ τμήματα της πρωτεύουσας αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχής.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην περιφερειακή οδό Αουρέλια, η οποία, από την Ρώμη φτάνει μέχρι τα ιταλογαλλικά σύνορα, ενώ για δύο περίπου ώρες σταμάτησαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Πολλά κεντρικά σημεία της Ρώμης πλημμύρισαν και κατέστη αναγκαία η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: tovima.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News