Ειδήσεις

Ιεράπετρα: Συνθήματα και καπνογόνα στην πορεία των μαθητών

Σε συνέχεια των καταλήψεων της περασμένης εβδομάδας οι μαθητές των τριών Γυμνασίων κυρίως της Ιεράπετρας και αποσπασματικά των Λυκείων της περιοχής, συμμετείχαν στην πανελλαδική μαθητική κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας , διεκδικώντας ένα καλύτερο σχολείο. Η εβδομάδα ξεκίνησε με καταλήψεις των σχολικών μονάδων και με μαθητική πορεία με πανό και συνθήματα μετά τις 11.30 π.μ.

Οι μαθητές της σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τις πύλες του παλιού Δημαρχείου και λίγο αργότερα αφού  οι μαθητές όλων των σχολείων ενώθηκαν , ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τραγούδια, συνθήματα και καπνογόνα.

Στην πορεία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μαθητές των Γυμνασίων της Ιεράπετρας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι  το κάθε σχολείο έχει τα δικά του ιδιαίτερα αιτήματα, ενώ όλοι μαζί σε πανελλαδικό επίπεδο, οι μαθητές διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.

Στο κεντρικό πανό που υπήρχε στην κεφαλή της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας, τα γυμνασιόπαιδα  έγραφαν, «είμαστε μαθητές και όχι πειραματόζωα».

Οι μαθητές της Ιεράπετρας  μας είπαν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά κενά και ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων ακόμα και στην Γ' Τάξη του Λυκείου την ώρα που οι μαθητές ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Στα Γυμνάσια, υποστηρίζουν ότι, υπάρχουν κενά βασικών ειδικοτήτων  όπως για παράδειγμα Φιλολόγων και δεν έχουν  διανεμηθεί ακόμα  σε όλους , όλα τα βιβλία. Μας είπαν ακόμη ότι,  οι καθηγητές καλούνται να καλύψουν δωρεάν τα κενά των συναδέλφων τους  που λείπουν.

Ρεπορτάζ : Νίκος Πετάσης

Σχόλια