Ειδήσεις

Δυναμική μαθητική πορεία στο Ηράκλειο (photos- video)

Mεγάλη μαθητική συγκέντρωση το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου.58 είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στην Κρήτη.

Εκατοντάδες μαθητές έκαναν πορεία το πρωί της Δευτέρας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία.

Μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια κυρίως του Ηρακλείου διαδήλωσαν για να  ενημερώσουν γονείς και πολίτες για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα.

58 είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στους τρεις νομούς της Κρήτης, από τους οποίους εξαιρείται το Ρέθυμνο όπου όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

23

2

4

29

ΓΕΛ

14

5

1

20

ΕΠΑΛ

3

3

3

9

ΣΥΝΟΛΟ

40

10

0

8

58

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αντιδράσεις μαθητών του Μουσικού Σχολείου στο neakriti.gr

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Ηρακλείου επικοινώνησαν με το neakriti.gr προκειμένου όπως είπαν να ενημερώσουν «τους πολίτες και τους γονείς ότι δε μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουμε κενά, έλλειψη αιθουσών, ελλείψεις στα εργαστήρια, έλλειψη επιστάτη, διακοπή λειτουργίας κυλικείου λόγω αμφίβολων διαγωνισμών».

Άλλος μαθητής και πρόεδρος του 15μελους του Μουσικού Σχολείου τόνισε ότι «στεγαζόμαστε σε ακατάλληλο κτίριο. Έχουμε πολύ κακή τοποθεσία, ανάμεσα σε ερειπωμένα κτίρια. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάτι πολύ καλύτερο εδώ στη Βάση. Μας λείπουν καθηγητές σε μουσικά όργανα κάθε χρόνο και για όλο το χρόνο. Δεν έχουμε αίθουσα εκδηλώσεων. Έχουμε μιλήσει σε επικοινωνία με προέδρους από άλλα Μουσικά σχολεία της χώρας και έχουμε καταλήξει σε πανελλήνια αιτήματα:

Δεν υπάρχουν δωρεάν βιβλία. Θέλουμε δωρεάν, δημόσια βιβλία.

Αναγνώριση μουσικών σπουδών.

Μοριοδότηση για τις μουσικές σχολές.

Επαναφορά μουσικών αγώνων».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Πριν από λίγο, η μαθητική πορεία κατέληξε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσής Κρήτης, όπου αντιπροσωπεία μαθητών συζήτησε με τον Διευθυντή, κ. Γιώργο Τερζάκη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια