default-image

Ένα αρχαίο θέατρο βγαίνει στο φως στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Ένα αρχαίο θέατρο βγαίνει στο φως στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό ήταν το θέμα της Ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας και το Σωματείο "ΔΙΑΖΩΜΑ".

Στη κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη.

Ακολούθησαν ομιλίες από την κα. Χρύσα Σοφιανού, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και από το κ. Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με θέμα «Η αξία και η μαγεία των συνεργειών».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας κα. Ελένη Βλάσση και ανέφερε ότι «προκειμένου οι δράσεις του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, να εμπλουτιστούν με τον πολιτισμό της εικόνας  ταινιών που καταγράφουν την αναδρομή στο Χρόνο και τον παραλληλισμό της ζωής των ανθρώπων από τη Μινωική Εποχή μέχρι σήμερα, θα διαθέσει όλα τα ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει».

Ο πρόεδρος του Σωματείου, τόνισε πώς με αυτή την προσφορά της κα. Βλάσση, απογειώνεται το έργο και η δράση του Σωματείου. Συγκεκριμένα, τα ντοκιμαντέρ που θα διαθέσει είναι: 

- «ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ» και αφορά το θρύλο του Δία, του Μεγάλου  Αλεξάνδρου και του Ναυάρχου του Νεάρχου, στο Δικταίο Άνδρο. 

- «ΕΛΑΙΑΣ ΔΡΟΜΟΙ» με σημείο αναφοράς το Ιερό Άλσος  με την  Αρχαιότερη Μινωική Ελιά του Κόσμου στον Αζοριά Καβουσίου. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τους δρόμους της Ελιάς, που χάραξαν οι Μινωίτες στην χαραυγή της ιστορίας αποκτώντας έτσι οικονομική ηγεμονία στην Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News