default-image

Β.Γιακουμάκης: Προειδοποιεί για νέες αποκαλύψεις η Νικολούλη

Κρήτη
Β.Γιακουμάκης: Προειδοποιεί για νέες αποκαλύψεις η Νικολούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεχίζεται αύριο (7/11) η δίκη του διευθυντή της γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και άλλων στελεχών για το σκέλος της υπόθεσης Γιακουμάκη που αφορά στην ατιμωρησία που απολάμβαναν σπουδαστές που κακοποιούσαν συστηματικά τον άτυχο 20χρονο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Γιακουμάκη, το τηλεφώνημα που "καίει" τον διευθυντή

Για νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Γιακουμάκη προειδοποίησε την Παρασκευή η Αγγελική Νικολούλη με αφορμή τους ισχυρισμούς πως δεν υπήρξε κακοποίηση του 20χρονου σπουδαστή, παρά μόνο φημολογία που διογκώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Όπως η ίδια είπε υπάρχουν ακόμη στοιχεία που δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά αυτό θα γίνει αν το επιτρέψουν οι γονείς του άτυχου νεαρού.

Η ακροαματική διαδικασία που εξελίσσεται σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεχίζεται τη Δευτέρα με αντικείμενο τη διερεύνηση των ευθυνών της σχολής καθώς ο διευθυντής και η υπεύθυνη της εστίας γνώριζαν πολλά από τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας όταν πλέον ήταν πολύ αργά και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε χάσει τη ζωή του.

Όσον αφορά στη μεσολάβηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ώστε να μην αποβληθούν από τη σχολή κρητικοί σπουδαστές που είχαν προκαλέσει επεισόδια, η γραμματέας της διεύθυνσης κατέθεσε για το επίμαχο τηλεφώνημα που έγινε στον πρώην διευθυντή από τη γραμματεία της Βουλής στη διάρκεια της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου.

«Πριν το τηλεφώνημα ο τότε διευθυντής είχε εισηγηθεί στο πειθαρχικό πενθήμερη αποβολή από την Εστία για τους τρεις σπουδαστές. Μετά  το τηλεφώνημα από τη Βουλή, ο διευθυντής επέστρεψε ενοχλημένος και κατέθεσε ότι η μεταβολή της ποινής σε τρεις μέρες αποβολή από τα μαθήματα έγινε λόγω του γεγονότος ότι οι δύο από τους τρεις σπουδαστές ήταν ανήλικοι και οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους παραλάβουν».

Ο συνήγορος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη υπογράμμισε στη διάρκεια  της κατάθεσης πως πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε ένα χρόνο πριν την υπόθεση Γιακουμάκη και δεν συνδέεται με την τύχη του άτυχου 20χρονου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News