default-image

Γιορτή θηλασμού: Συγκεντρώνονται για ένα.. νέο ρεκόρ (video)

Κρήτη
Γιορτή θηλασμού: Συγκεντρώνονται για ένα.. νέο ρεκόρ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα "Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας", με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece, διοργανώνει μια γιορτή για το θηλασμό με σκοπό την υποστήριξη, την ενημέρωση και την εξοικείωση με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει.

Στη γιορτή για τον θηλασμό σκοπός είναι  να καταμετρηθούν  όσες θηλάζουσες παρευρεθούν είτε θηλάσουν είτε δε θηλάσουν κατά τη διάρκεια της γιορτής, καθώς τα μωρά που θηλάζουν το κάνουν ελεύθερα τη στιγμή που το χρειάζονται.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Με το δεδομένο μάλιστα ότι πέρυσι καταγράφηκαν 178 θηλάζουσες , φέτος οι διοργανώτριες στοχεύουν μέσω της ενημέρωσης που έχει  προηγηθεί αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος των Ηρακλειωτών να ξεπεράσουν τον συγκεκριμένο αριθμό σπάζοντας έτσι   το ρεκόρ.

Όπως μάλιστα αναφέρουν και στην σελιδα τους στο Facebook: Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2016. Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο Αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς  φίλους από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ,  θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη θα εκπροσωπήσει τον ΣΘΕ-LLLGR ενισχύοντας το κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2016 είναι "Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη" και συνδέεται με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης The Lancet, τα οποία επικαλείται η WABA, η πλήρης αξιοποίηση του θηλασμού μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών και να συνεισφέρει 302 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία.

Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού παρέχει πληροφορίες σε διάφορες γλώσσες αλλά και σε σχέση με τα θέματα προηγούμενων ετών. Για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος ετοίμασε το προωθητικό υλικό στα Ελληνικά σε συνεργασία με τη WABA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News