Ειδήσεις

Ανοιχτά τα καταστήματα με "Ποτέ την Κυριακή" των υπαλλήλων

Και όλα αυτά ενώ οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές λήγουν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.

Κάθετα αντίθετη στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σήμερα, εμφανίζεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που έχει  προκηρύξει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο.

Η ΟΙΥΕ για σήμερα λόγω της  προγραμματισμένης κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει o Ν. 4177/2013. με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, καλεί τους εργαζόμενους και  τα σωματεία εργαζομένων να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση .

Να μην μπει σε εμπορικό κατάστημα ούτε ένας εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος, στη διάρκεια της αυριανής μέρας, της Κυριακής, είναι το μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που στηρίζει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου. Στην κινητοποίηση αυτή προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου λόγω της περιόδου προσφορών. 

«Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά έρμαιο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών, επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταστρέφοντας το μικρομεσαίο εμπόριο, που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στον αθέμιτο ανταγωνισμό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΗ. 

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν για ακόμη μια φορά ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου 4177/13 και στην επαναφορά της Κυριακής αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλει δανειστές-κυβέρνηση, είναι καταστροφικά για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 

Το ΕΚΗ καλεί τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να στηρίξουν τους συναδέλφους μας στο εμπόριο, με την απουσία τους από τις αγορές την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016». 

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ομοσπονδία και η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου που σε ανακοίνωση της  τονίζεται:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  καλεί τους συναδέλφους στην έκτακτη  Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  2016, στις 10:00πμ στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τον καθένα ξεχωριστά να έρθει να συζητήσουμε, να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για τη 4η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ του ΠΑΜΕ, αλλά και να οργανώσουμε τη δουλειά μας για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν. Η οργάνωσή μας είναι το όπλο μας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε! Να δυναμώσουμε το σωματείο μας, τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε επιχείρηση και τις συνοικίες. Χρειαζόμαστε το δικό μας σχέδιο!

Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά! Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία."

Και όλα αυτά ενώ ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου αναφερόμενος στις  ενδιάμεσες φθινοπωρινές  εκπτώσεις αναφέρει:

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 και λήγουν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, βάσει του άρθρου 15 παρ. 1 του ν.4177/13.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, και να εμπιστευθεί τις ντόπιες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια