Ειδήσεις

Στα 31 της... Υπουργός - Ποιά είναι η νεαρή Έφη;

Είναι η πιο νέα υπουργός της κυβέρνησης και αναλαμβάνει την "καυτή" πατάτα των εργασιακών. Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου.

Με την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος να αναμένεται, η 31χρονη καινούρια Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έχει ήδη καταφέρει να τραβήξει όλα τα βλέματα και να γίνει αντικείμενο συζήτησης.

H 31χρονη, αποτελεί το νεότερο μέλος του νέου κυβερνητικού σχήματος και ήταν για χρόνια συνεργάτιδα του Γιώργου Κατρούγκαλου, με ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Από τη θέση της διευθύντριας του γραφείου του τέως υπουργού εργασίας, έδινε πάντα «γραμμή» στις έντονες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και αποτελούσε στην ουσία το alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας  την εμπιστεύονταν απόλυτα. Η νέα Υπουργός γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης.

Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια