default-image

Ο νέος υπερ-υπουργός Οικονομίας

Οικονομία
Ο νέος υπερ-υπουργός Οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη θέση του υπουργού Οικονομίας -όπου επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Σταθάκης- καλείται να αναλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με αναπληρωτή υπουργό τον Αλέξη Χαρίτση και υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy του Bard College (ΗΠΑ) και αντιπρόεδρος και καθηγητής Οικονομικών στο Bard. Ήταν διακεκριμένος μελετητής στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σανγκάης, έχει καταθέσει σε ακροάσεις της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Εμπορικού Ελλείμματος του Αμερικανικού Κογκρέσου και μέλος του Ειδικού Συμβουλίου Πολιτικών Ανταγωνιστικότητας για την Διάθεση Κεφαλαίων. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί 13 βιβλία, ενώ έχει κάνει και πολλές δημοσιεύσεις άρθρων. Είναι ακόμη στη συντακτική επιτροπή του περιοδικών Journal of Economic Analysis, Challenge, και του Bulletin of Political Economy. Επιμελήθηκε το «The Elgar Companion to Hyman Minsky» (βοήθημα κατανόησης στο έργο του οικονομολόγου Hyman Minsky)

Σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου είναι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News