Ειδήσεις

Ηράκλειο: Καταγράφουν τη "φυγή" επιστημόνων

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό για την εξασφάλιση εργασίας, με τα στοιχεία να προβληματίζουν.

500.000 νέοι έχουν φύγει από την Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ,στο πλαίσιο συνεδρίου στο Ηράκλειο, για την επιχειρηματικότητα και την έξυπνη Εξειδίκευση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ενεργό ρόλο, σε συνεργασία με άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Προς τη κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών θα καταγράψει τη διασπορά του Ελληνικού επιστημονικού προσωπικού με στόχο να το προσεγγίσει, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως τόνισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, αξιοποιώντας την εξειδίκευση και την καινοτομία , αξιοποιούμε τη γνώση και αποκτούμε δύναμη για να απαντήσουμε στα προβλήματα της εποχής.

Τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση για την έξυπνη εξειδίκευση σε νέες δεξιότητες και γνώσεις, σε καινοτομία και απασχόληση.Στο συνέδριο, το παρόν έδωσε και στενός συνεργάτης του Γιούνκερ.

Το συνέδριο  διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑ.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Σχόλια