Ειδήσεις

Ματαιώθηκε η κάθοδος Σταθάκη στην Κρήτη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δε θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός ακυρώνει την επίσκεψή του, όπως φαίνεται, λόγω ανασχηματισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταθάκης θα κατέβαινε στην Κρήτη το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα χρηματοδότησης στις αποσκευές του.

Το πρόγραμμα θα έλυνε πρόβλημα της πόλης του Ηρακλείου σε σχέση με τη διαχείριση του νερού, διασφαλίζοντας το πολυπόθητο εδώ και τόσα χρόνια, δηλαδή τη συνεχή ροή στο δίκτυο της πόλης. 

Ο υπουργός θα ανακοίνωνε από κοντά, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στη Λότζια, την έγκριση της πρότασης - αιτήματος της ΔΕΥΑΗ για το ολικό "λίφτινγκ" στο σημερινό πεπαλαιωμένο και άκρως προβληματικό δίκτυο ύδρευσης των 200 χιλιομέτρων, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του μισού νερού! 

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι απώλειες του νερού στο δίκτυο του Ηρακλείου ξεπερνούν το 50%, με συνέπεια να "τορπιλίζεται" η όποια προσπάθεια ενίσχυσης της ύδρευσης της πόλης, είτε από το φράγμα Αποσελέμη, όπως γίνεται ήδη τους τελευταίους μήνες, είτε από άλλες πηγές, όπως π.χ. η αφαλάτωση που προωθεί αίφνης η δημοτική Αρχή Ηρακλείου από κοινού με τη δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εν μέσω πάντως έντονων αντιδράσεων και στους δύο όμορους δήμους... 

Ξέχωρα από το ποιες πηγές υδροδότησης υπάρχουν και χρησιμοποιούνται, το πρόβλημα στο μέτωπο του νερού στο Ηράκλειο δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ οριστικά αν δεν πάρει σάρκα και οστά η μεγάλη παρέμβαση στην υποδομή του ίδιου του δικτύου ύδρευσης. 

Είναι σαν να γεμίζεις βενζίνη σε ένα χαλασμένο ρεζερβουάρ, που είναι τρύπιο και χάνει από παντού. 

Η αντικατάσταση - επέκταση του δικτύου ύδρευσης αποτελεί διαχρονικό, διακαή πόθο. Στη ΔΕΥΑΗ και στο Δήμο έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης. 

Με την αρωγή κυβερνητικών βουλευτών, όπως του Νίκου Ηγουμενίδη και του Σωκράτη Βαρδάκη, ασκήθηκαν συστηματικά πιέσεις και οχλήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης στο φιλόδοξο όσο και κοστοβόρο σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ! 

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη, Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια