default-image

Οι υποψήφιοι της FIFA για τους κορυφαίους της χρονιάς

Ποδόσφαιρο
Οι υποψήφιοι της FIFA για τους κορυφαίους της χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας... αποσχιστεί από το France Football, η FIFA διοργανώνει πλέον τα δικά της βραβεία και ανακοίνωσε τους υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου για το 2016.

Από φέτος, η «Χρυσή Μπάλα» ή «Ballon d'Or» θα διοργανώνεται αποκλειστικά από το France Football, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία θεσπίζει τα δικά της βραβεία, με την ονομασία «The Best FIFA Football Awards».

Στα νέα βραβεία, ο κόσμος θα μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα μέσω ψηφοφορίας!

Η γνώμη του κοινού θα μετρά μάλιστα κατά 25% στην τελική επιλογή, με το άλλο 25% να ανήκει στους εκπροσώπους του Τύπου και το 50% στους προπονητές και τους αρχηγούς των 211 εθνικών ομάδων.

Η εκδήλωση για τους κορυφαίους του 2016 θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου του νέου έτους στη Ζυρίχη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η FIFA γνωστοποίησε τους υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου, με την ψηφοφορία να κλείνει στις 22 Νοεμβρίου.

Κουν Αγουέρο (Αργεντινή/Μαν. Σίτι), Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία/Ρεάλ), Τζίτζι Μπουφόν (Ιταλία/Γιουβέντους), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο/Μαν. Σίτι), Αντουάν Γκριεζμάν (Γαλλία/Ατλέτικο), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία/Παρί-Μαν. Γιουνάιτεντ), Αντρές Ινιέστα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Ενγκολό Καντέ (Γαλλία/Λέστερ-Τσέλσι), Τόνι Κρόος (Γερμανία/Ρεάλ Μαδρίτης), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία/Μπάγερν), Ριγιάντ Μαχρέζ (Αλγερία/Λέστερ), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), Λούκα Μόντριτς (Κροατία/Ρεάλ), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν), Νεϊμάρ (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα), Μεσούτ Εζίλ (Γερμανία/Άρσεναλ), Ντιμίτρι Παγέ (Γαλλία/Γουέστ Χαμ), Πολ Πογκμπά (Γαλλία/Γιουβέντους-Μαν. Γιουνάιτεντ), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης), Αλέξις Σάντσες (Χιλή/Άρσεναλ), Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη/Μπαρτσελόνα), Τζέιμι Βάρντι (Αγγλία/Λέστερ).

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News