default-image

Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ

Κόσμος
Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θάνατο οκτώ ανθρώπων σκόρπισε έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έναν νεκρό αλλά σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.

Δύο αστυνομικοί και ένας τεχνικός είναι ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού. Όπως είπε ο ίδιος οι τραυματίες είναι πάνω από 100 και μέχρι στιγμής οι 93 βγήκαν από το νοσοκομείο.

Η φονική ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη από την αστυνομία 11 μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η φύση της έκρηξης που προκλήθηκε στη συνοικία Μπαγκλάρ, ενώ αυτή ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη.

Εντωμεταξύ, όπως μεταδίδει το NTV η έκρηξη είναι πιθανό να προκλήθηκε από αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά,άτι το οποίο μάλιστα επιβεβαιώνει το γραφείο του κυβερνήτη στο Ντιγιάρμπακιρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News