Ειδήσεις

Έκαψαν επιστολές "Κατρούγκαλου" μπροστά στον Ξανθό(video)

Ένταση επικράτησε στην πύλη του ΠΑΓΝΗ όπου και βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός.Έκαψαν τις επιστολές "Κατρούγκαλου" μπροστά του.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην πύλη του ΠΑΓΝΗ όπου και βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Όπως είχε γράψει από νωρίς το πρωί το neakriti.gr εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ετοίμαζαν   δυσάρεστες εκπλήξεις στον υπουργό.

Μάλιστα οι  συνταξιούχοι που είχαν ανακοινώσει την κινητοποίηση στην οποία ετοιμάζονται να προβούν, και δεν  ήταν  άλλη από το να κάψουν τις επιστολές Κατρούγκαλου μπροστά στον υπουργό, κατά το πρότυπο των συνταξιούχων της Αθήνας, το έκαναν πράξη στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ  πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, την ώρα που το σωματείο τους απηύθυνε κάλεσμα και για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 24ης Νοεμβρίου, που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ.

Δείτε τι δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα"

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Μεταξύ άλλων η  τελευταία παράγραφος της επιστολής Κατρούγκαλου που αποτέλεσε και το κόκκινο πανί αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι σημερινές συντάξεις και η δική σας είναι πολύ μικρές, κατώτερες από τις ανάγκες σας. Με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας όμως θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων. Ρητά προβλέπει ο νόμος ότι η ανάπτυξη θα αντανακλάται και στις νέες συντάξεις. Αυτές θα αυξάνονται αυτομάτως κάθε χρόνο, ανάλογα με την άνοδο της οικονομίας και τον πληθωρισμό. Όταν οι νέες και οι παλιές συντάξεις θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο, και η δική σας σύνταξη θα αυξηθεί. Και φυσικά, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, παρά την γενικευμένη περί του αντιθέτου παραπληροφόρηση, δεν προβλέπει νέες μειώσεις, εφόσον ένας από τους σκοπούς της ήταν η αποκατάσταση της ισορροπίας του συστήματος».

Απο την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατά τις συναντήσεις τους με τον Κρητικό υπουργό τόσο στο ΠΑΓΝΗ, όσο και στο Βενιζέλειο, πίεσαν  τον υπουργό, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα που μαστίζουν τον τομέα της υγείας, με αφορμή και τις κυβερνητικές εξαγγελίες που ουδέποτε πήραν σάρκα και οστά.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια