default-image

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ράμα - Η απάντηση Κοτζιά

Κόσμος
Νέες προκλητικές δηλώσεις Ράμα - Η απάντηση Κοτζιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, συνεχίζει τις παραληρηματικές δηλώσεις του για την Ακρόπολη, μη διστάζοντας μάλιστα να κάνει επίθεση στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Επιμένοντας στη γραμμή παραχάραξης της Ιστορίας που ακολουθεί κατά τρόπο εμμονικό, εδώ και καιρό, ο Αλβανός πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε χθες τις δηλώσεις του περί Ακρόπολης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ: ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να χρεώσει στον κ. Ντούλε και στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, μετατρέποντας το Αλνβανικό κοινοβούλιο σε πεδίο φραστικών μαχών.

Ο 52χρονος ηγέτης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το νέο χθεσινό του κοινοβουλευτικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας νωρίτερα μέσω Facebook ότι «Η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει ανάμεσά μας».

Η τακτική Ράμα ρέπει πλέον προς την προβοκάτσια, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιλέγει να ευνοεί τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών και εν συνεχεία να κατηγορεί τους ομογενείς επειδή διαμαρτύρονται για τις καταπιέσεις σε βάρος τους.

Τι απαντά ο Νίκος Κοτζιάς

Τις εθνικιστικές εξάρσεις του Εντι Ράμα στηλίτευσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Πολωνίας, Βίτολτ Βαστσικόφσκι, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «Η Ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εκ των υστέρων μυθοπλασίες».

«Σε όποιον αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Ιστορία, καλοδεχούμενος. Μόνο να μη φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι δική του και μάλιστα αποκλειστικά δική του και δεν είναι καν ελληνική. Τότε αυτός καταλήγει σε ανόητα συμπεράσματα», κατέληξε ο Ν. Κοτζιάς.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News