default-image

Αξιοποιεί τα ακίνητα της η Ένωση

Κρήτη
Αξιοποιεί τα ακίνητα της η Ένωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση της παραγωγής μέσα από την αξιοποίηση των παραγωγικών μονάδων και από την άλλη αύξηση των εσόδων μέσα από την αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) των ανενεργών περιουσιακών-αστικών ακινήτων είναι οι δύο βασικοί στόχοι, τους οποίους έχει αρχίσει να υλοποιεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Ακόμα και τη Μονάδα Ζωοτροφών στον Επανωσήφη δεν αποκλείεται να ξαναβάλει μπρος, είτε η ίδια, είτε ενοικιάζοντάς τη σε ιδιώτη, που ήδη έχει υποβάλει με θέρμη το ενδιαφέρον του!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΝΦΙΑ: ΣΧΕΔΟΝ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η "Νέα Κρήτη" παρουσιάζει σήμερα νέα στοιχεία ως προς την προσπάθεια της ΕΑΣΗ, με τον πρόεδρό της Ανδρέα Στρατάκη να τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η οργάνωση επιχειρεί να μην αφήσει ούτε γωνιά αστικού ακινήτου που να μην τους αποδίδει ένα ευρώ, σε μια κατεύθυνση αντιμετώπισης του συνολικού της χρέους προς Τράπεζα Πειραιώς, Δημόσιο, παραγωγούς και εργαζόμενους.

«Κάποια από τη μεγάλη αστική περιουσία μας είναι ήδη αξιοποιημένη. Αλλά ένα μεγάλο μέρος της, είτε είναι στο Ηράκλειο είτε είναι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ έσοδο στην οργάνωση. Θέλουμε λοιπόν να αυξήσουμε τα έσοδά μας, να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας, να φέρει έσοδα και να μην πληρώνει μόνο φόρους αυτή η περιουσία στο Δημόσιο», τονίζει στην εφημερίδα μας ο Ανδρέας Στρατάκης.

Έτσι, μεγάλες αποθήκες στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων (9,4 στρέμματα) έχουν διατεθεί σε ιδιώτες, εκ των οποίων ένας ήδη έχει θέσει σε λειτουργία σύγχρονο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα, τα παλιά γραφεία της ΟΑΣΝΗ δίνονται μάλλον για τις ανάγκες καφενείου, ενώ γίνεται συζήτηση με την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε οι τεράστιες εγκαταστάσεις στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που ανήκουν στη Σουλτένωση, να αξιοποιηθούν ανάλογα.

Η ΟΑΣΝΗ και τα "Κρητικά Μιτάτα" θα εξακολουθήσουν να φιλοξενούνται δίπλα από τα παλιά γραφεία της ΟΑΣΝΗ, σε άνετους χώρους. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε χώρους για πάντα στους συνδικαλιστές», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου, ξεκαθαρίζοντας ότι το συγκεκριμένο κτήριο παρέχεται εντελώς δωρεάν στους συνδικαλιστές αγροτοκτηνοτρόφους και καλύπτει επίσης τηλέφωνο και ρεύμα.

Από 'κει και πέρα, υπάρχουν και τα περιουσιακά στοιχεία στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σε Μαλάδες και αλλού, για τα οποία ισχύουν τα ίδια δεδομένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News