Ειδήσεις

Ο πιλότος που θα εντυπωσιάσει με F16 στη γιορτή Αγ. Μηνά (video)

Mε αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο η επίδειξη στο Ηράκλειο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα που θα συνδυαστεί και με αεροπορική απόδοση τιμής, θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του Πολιούχου - Προστάτη της πόλης του Ηρακλείου Αγ. Μηνά την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας-Λιτανείας της εικόνας του Αγ. Μηνά  το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ΠΕ Ηρακλείου οργανώνουν στις 12:30 εκδήλωση στην περιοχή «Καράβολα».

Ο επισμηναγός που θα εντυπωσιάσει

Θα συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» με αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο.

Ειδικότερα ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα πετάξει από τα Χανιά και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου όπου θα ακολουθήσει η αεροπορική επίδειξη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πολεμική Αεροπορία για την αποδοχή της πρότασης, όπου με την προγραμματισμένη εναέρια εκδήλωση θα αποδοθεί τιμή από την Αεροπορία στον εορτάζοντα Πολιούχο Άγ. Μηνά, αλλά παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια σπουδαία αεροπορική επίδειξη διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα και το αξιόμαχο των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Για την προετοιμασία της εναέριας επίδειξης υπεύθυνος συντονισμού είναι ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης.

Ο Κρητικός "αετός" που άγγιξε τις καρδιές μας το 2014

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς εορτασμούς των προηγούμενων ετών ήταν εκείνος του 2014, όπου ο σμηναγός, Κρητικός Γιώργος Ανδρουλάκης, της ομάδας "ΖΕΥΣ", ανήμερα του Αγίου Μηνά, καθήλωσε τους Κρητικούς και όχι μόνο, με τους απίστευτους ελιγμούς, στον Κρητικό ουρανό.

Η καθηλωτική αεροπορική επίδειξη καθώς και τα λόγια του Σμηναγού, χάρισαν ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία στην Κρήτη.

Τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη είχε φιλοξενήσει ο δημοσιογράφος, Μάνος Δασκαλάκης, στην εκπομπή της "ΚΡΗΤΗ TV", "ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ":

Σχόλια